Şimdiye kadar bir çok garip yemek yedim ancak şimdiye kadar yediğim en garip yemek omletli donut diyebilirim. Tadı tatlı ve tuzlu uyumu dengesiz olduğu için pek iştah açıcı değil ama yine de yiyen yer. Peki ya sizin yediğiniz en garip yemek nedir?

Şimdiye kadar bir çok garip yemek yedim ancak şimdiye kadar yediğim en garip yemek omletli donut diyebilirim. Tadı tatlı ve tuzlu uyumu dengesiz olduğu için pek iştah açıcı değil ama yine de yiyen yer. Peki ya sizin yediğiniz en garip yemek nedir?

Yemek değil de abur cubur sınıfında. Kuzenim Tayland'dan ahtapot cipsi getirmişti. Bildiğimiz patates cipsi gibi cips ama ahtapottan yapılıyormuş. Beğendim güzeldi
Sabit fikirliyim bilmediğim şeylere pek açık değilim çorbaları severim balık çorbası lahana çorbası bamya çorbası fakat yine de kolay kolay bildiğimin dışına çıkmam yemekte kurallarım vardır ve keskindir mesela asla midye yemem Ortaköy'de asla kumpir yemem
Teşekkürler
Pad Thai

Efsane bir yemeki nanılmaz bir tat tavsiye ederim
Ah ne güzel soru sormuşsun! 😄 Görünce gözlerim şaşkınlıkla kocaman açıldı! Omletli donut enteresan bir deneyimmiş gerçekten. Şimdi benim yediğim en garip yemek... Evet, Urla’daki bir etkinlikte “çiçek tempura” denemişliğim var! Bildiğin krizantem çiçeğini hamura bulayıp kızartıyorlar. İlk başta “Çiçek mi yiyeceğiz?” dedim ama tadı hafif ve çıtır çıtırdı, pek hoşuma gitmişti. 🌸
Not: Görsellerdeki tabaklardan birini seçip denemeliyim sanırım. Mutfaktaki hayal gücüne alkış! 👏
Cevap
13Cevap
Şimdiye kadar hiç garip bir yemek yemedim
hayatım iskender ayran üzerine kurulu dışına çıkmıyorum
Laz böreği.
Adı börek ama tatlı, tatlı ama içerisinde karabiber var.
Suşhi yemiştim hiç benlik değildi boşuna param gitti 😂
Arabaşi.
Curk curk yutulan hamurumsu iç Anadolu yemegi
İç Anadolu mu yoksa sadece Yozgat yöresine mi ait
@DiplomalıHavuç burdakiler işte senin direk cevap verdiğin gibi yok bizim yok sizin divusmesinler diye direk iç Anadolu dedim geçtim 😉
Yozgatta bizim der Sivas' da. Kayserililerde bir ara sahip çıkıyordu 😁
Ben sadece Yozgat'a ait diye biliyorum Sivas ya da Kayseri'de hiç duymadım o yüzden sordum Ayrıca ilgimi çeken bir şey de değil löp löp hamurları yutmak akıl işi değil Bana göre sadece Yozgat'ın destek kebabını severim ama.
@DiplomalıHavuç 43 yaşındayım.
Aile ortamında ufakken ilk ve son arabaşi günümü hatırlarım.
Yutularak yenir demişlerdi. Baktım herkes kaşık üstünde katkay culuk gibi yutuyor. Ben bı kare parça aliyorum yutamadan çıkarıyorum, beceremedim icin höğğq deyim çıkarıyorum. Böyle olmayacak, en iyisi çiğneyip yeyim dedim ve o an 🤢🤢🤢 olan ifadem buydu 😂😂😂 o gün bugündür yemem.
Şimdi bunu niye anlattım?
Ben en az 30-32 sene geriye gittim, anımı anlatırken. Eh o sofrada ki büyüklerimin de belirttiğim seneden daha eski çocukluğuna inecek olursak, herkes büyüğünden öğrene öğrene grlecegine koymuş demektir.
Bu durumda ARABAŞI nin kültürü ve geçmişi iç Anadolu'da bir kaç ilde ortak olabilir. Tarihi daha da eskiye alırsak Yozgat, Kayseri, Tokat, Amasya Sivas'a bağlı eski yerleşim yerleriymiş. Bu durumda çıkış kaynağı genel itibariyle Sivas coğrafyası oluyor
Hatırlayamadım, sanırım garip bir şey yemedim hiç ya da aklıma gelmiyor şu an da.
büryan, suşi, nadıl dedikleri zımbırtı ve hazır çorbalar benlik değil
Yeni tatlara açık bir insan değilim en son sushi denedim gerçekten sevmedim bir daha denemem ve yemem de benlik değil.
Isılgan yemeğini babaannemin kuzeninde yemistim ama tadı güzeldi yani
Batirma yi garipserim bulgura soguk su dokup yiyorlar
Pakistan da tavuklu kivi ananas ve mangolu pizza yemiştim. Garip şekilde çok lezzetliydi
Rusyada salyangozdan oluşan bir sandviç vardı ama garip şekilde güzeldi tadı
Noodle en garip olandı.
Mideme garip bir şey sokmadım galiba :d
Batırık mı ne öyle bi şey
Garip yemek pek yemedim.
Sazan (yiyemediğim)
Pastırmalı börek yedim ama beğenmedim
Gözümün tutmadığı yemeği yemem
İşkembe djdjkd
Suşi yedim beğenmedim
Hiç hatırlamıyorum ki
garip bir yemek yemedim