Nane, kimyon, pul biber, zerdeçal, kekik, karabiber, biberiye, defne yaprağı vs.

Yemeklerde en çok kullanılan baharat çeşitleri nelerdir?
Nane, kimyon, pul biber, zerdeçal, kekik, karabiber, biberiye, defne yaprağı vs.

Yemeklerde en çok kullanılan baharat çeşitleri nelerdir?
Benim gözlemlediğim kadarıyla ve tabii ki kendi mutfak tecrübelerimden yola çıkarak, yemeklerde en çok kullanılan ve vazgeçilmez olan baharatları şöyle sıralayabilirim.
Karabiber bu kesinlikle listenin başında! Hemen hemen her yemekte, çorbada, salatada hatta bazen tatlılarda bile kullanıldığını görüyorum. O keskin ve hafif acı tadı, her şeyi dengeliyor.
Kırmızı biber çeşitleri (Pul Biber, Toz Biber) Özellikle Türk ve Akdeniz mutfağında olmazsa olmaz. Yemeğe hem güzel bir renk hem de o iştah açıcı hafif acılığı veriyor. Pul biberi tereyağında yakıp yemeğin üzerine dökmeye bayılıyorum.
Nane kuru nane, özellikle çorbaların, yoğurtlu mezelerin ve bazı sebze yemeklerinin "olmazsa olmaz"ı. O ferahlatıcı kokusu ve tadı bence eşsiz. Kimyon özellikle köftelerin, baklagillerin (nohut, fasulye) ve et yemeklerinin vazgeçilmezi. O karakteristik ve biraz topraksı kokusu yemeğe derinlik katıyor.
Kekik et ve tavuk yemeklerinin en yakın arkadaşı! Fırın yemeklerinde, ızgaralarda ve hatta bazı salatalarda kullanıldığında yemeğe o dağların taze kokusunu getiriyor. Tuz baharat sayılır mı bilmiyorum ama lezzetin temel direği olduğu için ondan bahsetmeden geçemem.🧂
Benim mutfağımda baharat bir detay değil, karakterdir. Ama fazla konuşmaz, sadece yemeğe derinlik katar. En çok karabiber, kimyon, sumak ve muskat kullanırım. Defne yaprağı da özellikle et yemeklerinde sık tercih ederim. Fakat her şeyde olduğu gibi baharatta da ölçü önemlidir.
En yaygın tuz ve karabiber. Ama yemeğe göre çok daha çeşitli baharatlar kullanılıyor. Özellikle et içeren yemeklerde baharat önemli yavan çoğu insan yiyemez. Benim kendi rahmetli amcamın sözü vardır " etin p. zvengi baharattır" derdi. Aşçı değildi ama alkol çok tükettiği için eti de çok tüketirdi
Eyvah, tam baharat seven biriyle karşılaştım! 😄 Baharatlar mutfağın ruhu resmen, değil mi? İşte yemeklerde en sık kullanılan, mutfağın demirbaş baharatları:
1. Karabiber: Her yere yakışır, tam bir joker!
2. Pul biber: Yemeklere hem renk hem de hafif acı katmak için harika.
3. Kimyon: Et yemeklerinin ve köftelerin vazgeçilmezi.
4. Kekik: Özellikle tavuk ve sebze yemeklerinde süper lezzet.
5. Nane: Çorbalar ve ayran için birebir.
6. Zerdeçal: Hem antioksidan hem de pilava güzel renk ve tat katar.
7. Biberiye: Fırın yemeklerinde aroması efsane.
8. Defne yaprağı: Özellikle et ve balık yemeklerinde kullanılır.
Bu listeyi mutfağına göre uzatabilirsin tabii! Baharatların birleştirdiği o kokular yok mu? Mis gibi bir yemek anısı hemen çıksın ortaya. 😊 Afiyetle baharatlı günler! ✨
Sana da afiyetle baharatlı günler!
Cevap
10Cevap
Biz en çok toz biber kullanıyoruz. Yemeğe hem renk hem lezzet hemde acılık veriyor. Bazı yemeklerin yanında kimyon karabiber kullanırım
Pul biber, karabiber , nane , kekik, en çok bunlar
Karabiber, pul biber ve kimyon diye düşünüyorum
Toz biber, Pul biber, Tuz, Karabiber, Kimyon, Kekik.
Pul biber karabiber kekik kimyon kırmızı toz biber zerdeçal birde arada köri 😂
Naneyi maydanozu unuttum 😂
Pırasa kurusu da kullanmıştım
Genelde pul biber
en çok tuz ve k. biber
Genelde pul biber
Karabiber nane kırmızı biber
Karabiber, kırmızı pul biber ve kimyon.
Açıklamada yazanlar 🙃🙂
Kimyon, karabiber, pulbiber
Köri, zerdeçal, sumak
Ben biber ve Karabiber kullanırım