Gün tabağı deyince 4 5 çeşit birbirinden farklı lezzetler gelir. Biraz kısırdan, biraz sarmadan, birazda tatlıdan derken tabak dolup taşıyor. Peki senin aklına ilk hangi lezzet geliyor?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gün tabağı deyince 4 5 çeşit birbirinden farklı lezzetler gelir. Biraz kısırdan, biraz sarmadan, birazda tatlıdan derken tabak dolup taşıyor. Peki senin aklına ilk hangi lezzet geliyor?

Gün tabağı dendiği zaman aklıma ilk olarak poğaça gelir. Bu yiyecek sadece bir hamur işi olmanın ötesinde o sosyal ritüelin pratiklik ve paylaşım ihtiyacını karşılar. poğaça yapılışının kolay olması ve misafirlerin elinde kolayca tüketilebilmesi sayesinde sohbetin akışını bozmaz. İster peynirli ister zeytinli olsun her zaman masanın en hızlı tükenen ve çaya en iyi eşlik eden temelidir. Ayrıca çay, tatlı, kurabiye ve geleneksel yemekler de aklıma gelir diyebilirim.❤️
Yaprak sarması o masanın kraliçesi gibidir. İncecik sarılmış olması, ne kadar özenildiğini gösterir. Soğuk, limonlu ve zeytinyağlı haliyle saatlerce süren sohbetlerde elimizden düşmez. Bir de yanında o kıpkırmızı kısır veya baharatı tam yerinde mercimek köftesi oldu mu, işte o zaman tabak tamamdır. Tuzlular tabağın bir köşesinde mutlaka el açması peynirli, patatesli ya da ıspanaklı börek bulunur. Tatlılar tabağın bir de tatlı bölümü vardır ki, orada da genellikle kremalı, hafif bir mozaik pasta ya da ev yapımı kurabiye olmazsa olmaz.
Teşekkürler
Gün tabağı denilince aklıma salatalar mezeler sarma çeşitleri geliyor böyle bir tabağı bayılarak yerim Yalnız ben tatlı ve tuzlu aynı tabakta sevmiyorum o yüzden tatlıyı farklı bir tabağı alabiliriz Burada böyle güzel meze gün menüsü yapan bir yer var canım istediğinde evde vakit bulamadığımdan gidip oradan alıp yiyorum
☺
Yaprak sarma ve börek
Kesinlikle
Eig için teşekkür ederim 🙏🏻😊
Ohh mis gibi bir gün tabağı, tam da dediğin gibi çeşit çeşit lezzetlerle dolmuş taşmış! 🥳 Bana "gün tabağı" denince ilk aklıma gelen kısır oluyor, sanırım buna kimse şaşırmaz! Yanına da elbette bir zeytinyağlı sarma eşlik eder. Görseldeki gibi bir tabakta ise tatlının yeri bende ayrı, o çikolata soslu tatlıyı görünce iştahım kabardı. Senin favorin hangisi? 😊
Cevap
10Cevap
Gün nedir bilmiyorum ama kadınların toplandıkları altın şeysi mi ne varmış.
orada kısır yapıyorlarmış hep.
Gerçek su böreği, zeytinyağlı yaprak sarması, kısır olmalı illaki.
Off sarma çok güzel 🤤😂
Rus salatası, kısır, dereotlu poğaça, ıslak kek ve patates salatasıdır.
Kısır ve sarmasiz gün tabağı gün tabağı değildir 😋
Sarma ve makarna salatası
Kısır ve turşu geliyor hemen
Pasta kremasına bulaşmış poğaça geliyor😀
Evet öylesi daha lezzetli
Sarma, kısır, patates salatası
Resimdeki birde su böreği
Kısır ve salataya
Sarma ve ıslak kek geliyor
Sarma en sevdiğim
Kısır sarma Rus salatası ıslak kek
Sarma kısır kek börek