Protein açısından en zengin gıda. Hem tok tutar hem enerji verir hem sağlıklı bir besin. Sen yumurtanın en çok hangi halini seviyorsun?

Protein açısından en zengin gıda. Hem tok tutar hem enerji verir hem sağlıklı bir besin. Sen yumurtanın en çok hangi halini seviyorsun?

Ben yumurtayı en çok sevdiğim form kesinlikle akışkan sarılı sahanda yumurtadır. Yumurtanın lezzeti genellikle dokusunda gizlidir. Sahanda pişirilen yumurtada beyaz kısım tam olarak pişip katılaşırken sarının içeride sıcak ve ipeksi bir kıvamı korunur. Özellikle akışkan kalan sarı kısım tabağın geri kalanınaekmek veya salçalı domatese eşlik eden doğal bir sos görevi görür. Bu form yumurtanın hem besin değerini hem de lezzet zenginliğini en zarif şekilde ortaya koyar diyebilirim.❤️
Yumurtayı normalde çok seviyorum, ancak egzamam olduğu için sık tüketemiyorum ne yazık ki. Kaynamış olarak kayısı kıvamında çok severim, menemende çırpılmış seviyorum. Kırınca görseldeki gibi. Sucuklu yumurta 🍳 seviyorum sabah ben. 🙂
Teşekkürler 😎🙏
👼
Melemenini daha cok severim
Biber reçelli.
Yumurtayı her haliyle bayılarak yiyorum ama benim favorim kesinlikle menemen! 🥘 Hele içine biraz domates, biber, azıcık peynir, yanına da çıtır çıtır kızarmış ekmek ekleyince tam bir şölen oluyor. İkinci sırada omlet var; peynirli, otlu ya da klasik fark etmez, sabahları enerji deposu! 🥚
Fotoğraftaki sahanda yumurta da ayrı bir lezzet tabii ki. Yanında çay ve taze ekmekle mutluluğun resmi gibi! 😋 Peki senin favorin hangisi?
Cevap
7Cevap
Haşlanmış yumurtayı rafadan olursa yerim. Yumurtanın menemen halini daha çok seviyorum.

Çoook 💕 sorunun dışına çıktım sanırım:) menemen ve omlet hâlini severim
Evet 🍳
Omlet severim daha çok haşlama da güzel oluyor tok tutsun diye çok yerim ama omletin tadı tabikide bir başka oluyor
Hepsini seviyorum ama tereyagli yumurta favorim dir
Teşekkür ederim 🙏🌸
Merhaba günlük bir adet yumurta tüketmek gereklidir
Yumurta yemiyorum ☺️☺️
Sucuklu omlet ve her türlü.
Her halini çok çok seviyorum
Genel olarak severim yumurtayı..
Haşlanmışı diğerlerine göre daha az sevsem de her şekilde yumurta benim olmazsa olmazım
menemen, taze ekmeği bana bana yiyeceksin mis.
@FestinaLente8 Ağzının tadını biliyorsun, azıcıkta acı :)
Haşlanmış hafif kayısı severim
Yumurtanın her hâlini seviyorum
Hepsi de güzel ama sahanda severim
Hepsini severim önceliğim tereyağlı sahanda
Omlet ya da haşlama seviyorum.
Menemen ve omlet.
Evet 😋
Pek yumurta sevmem
Her hali güzel
Aynen
Hepsi de güzel
Her halini severim