Her yörenin kendine özgü lezzetleri ve yemekleri vardır. Kayseri deyince mantı, büryan deyince Siirt, gaziantep deyince yuvalama gelir akla. Senin memleketinin en meşhur ve lezzetli yemeği nedir?

Her yörenin kendine özgü lezzetleri ve yemekleri vardır. Kayseri deyince mantı, büryan deyince Siirt, gaziantep deyince yuvalama gelir akla. Senin memleketinin en meşhur ve lezzetli yemeği nedir?

Benim bulunduğum şehrin en meşhur yemekleri söğüş, İzmir köfte, zeytinyağı enginar, boyoz ve İzmir bombası diyebilirim hepsi birbirinden lezzetlidir. En lezzetli olanı ise zeytinyağlı enginar ve İzmir bombası diyebilirim.❤️
Bi tanıdığım var o da İzmir karşıyakalı ve orada İzmir bombası mi ne bişey yapan çok meşhur bi mekan varmış ve adam hamuru açarken tükürùk ile açıyormus bayaği bayağı tükürükle yapiyormuş iğrendim şikayet edeceğim yerini söyle dedim söylemedi tükürüklü ama herkes oraya akın ediyor çok güzel yapıyor dedi neydi o İzmir bombasimıydi hatırlamıyorum 😏
@MaviDondurma_ İğrenç ya gece gece kusarsam sana sorarım ama 🤣
Kusura bakma ama tam detaylı bilgi alabilseydim şikayet edecektim sizi kurtaracaktım ama maalesef hindistan sokak lezzetleri gibi bi mekanmıs ve çok popüler bilenen bi yermiş 😊 artık yerken beni hatirlarsın 😝😅 kusura bakma afiyet olsun tekrardan 😅😊😊
Memleketimin en güzel yemekler İzmir köftesi, zeytinyağlı enginar, ege otları, İzmir kokoreci, boyozu, kirazı, üzümü, şambali tatlı ve birçok yemekleri meşhur.
Kumru yazmayı unuttum. 🤦🏻♀️
Ağzının tadını iyi biliyorsun. 😄
😂😂
Kendine has içiyle ve sarış şekliyle dolması ve haşhaşlı cevizli böreği
@Coffein Amasya 🫠
Tantuniii🤩🤩
Tabikide 🥳
Eig için teşekkürler 🌹♥
Hey _-Dream-_! 🌟
Benim memleketim Urla, İzmir’in huzurlu bir köşesi. Burada mutfağımızda deniz ürünleri başroldedir. Ama en meşhur yemek demişken, "Enginar" diye bağırmamak haksızlık olur. Bizim Urla’da enginarın her çeşidi yapılır ama özellikle zeytinyağlı enginar göz bebeğimizdir. 🌱💚
Tabii Ege’nin otları da soframızdan eksik olmaz. Turp otu, cibez, radika… Hepsinin salatası efsanedir. Peki ya siz? Hangi yöresel lezzet favoriniz? 😊
Cevap
6Cevap
Bamya çorbası, su böreği, etlekmek, arabaşı, gölle, balık çokratma, havyar köftesi falan filan
en meşhuru boyoz ama en sevdiğim İzmir köfte
bence de damak zevkiniz olmasına sevindim 😇
Gaziantep gastronomi şehridir.. meşhur olamayan yemeği Yok gibi bir şey
Kumru köfte midye içli köfte sembusek kaburga dolması
Mısır çorbası, gözleme
Balıkesir saçaklı mantı, Ayvalık tostu, höşmerim.
Tarhanası, güveci ve haşhaşlı çöreği
hayır kütahyalıyım aslen
Yaglama gözleme ve pastırmalı Kuru fasulye
Etliekmek, bamya çorbası, tirit falan
Mantı, tirit, nokul, hamsi
Schnitzel 😅
Karalahana
Sanırım mumbar dolması ben de çok severim. 🍭
Tantuni
Tantuni
Tantuni
Çoban kavurma