Vardır evde oylamaya sokarım 10 üzerinden genelde 8 ustu alirim. Onuda tuzdan kırarlar. Tarlilarimi cok severler hatta parayla sattığım dönem oldu. Meşhur tariflerim vardir sülalede gezen istenen. Yeni lezzetler dener tutturur onları yaparim oyle cok puf noktası bilmem ama benim yaptığım farklı olur: ))
Tek başıma yaşayan birisiyim ve mutfakla uğraşmayı gerçekten seviyorum. Büyük ve zahmetli yemeklere bulaşmadım ama tantuni, makarna, sote, köfte, pizza, lahmacun, kayseri yağlaması, kek, kurufasulye, nohut, pilav, bulgur pilavı, ızgara tavuk, domates çorbası, şehriye çorbası ve aklıma gelmeyen şeyleri yapmışımdır. Ve yemeklerimi yiyen arkadaşlarım genel olarak beğenirler sadece kendi zevklerime göre mesela makarnayı daha diri veya daha hamur seven kişiler olduğu için ve herkesin sevdiği yemek tarzı farklı olduğu için ufak tefek yorumlar alırım. Lakin genelde annemin yaptığı yemeklere yakın yemekler yapmak için çabalarım. (Ama ablalarım falan yemeğime baktığında beğenirler shdjabdja çünkü bazen onlardan daha iyi yapıyorum)
Evet var diyebilirim. Yemek yaparken ölçüden çok hisle hareket ediyorum, biraz da içgüdüsel oluyor sanırım. Ne kadar baharat koyacağımı ya da hangi malzemenin yakışacağını çoğu zaman tadına bile bakmadan biliyorum. Özellikle sevdiğim insanlara yemek hazırlarken sanki yemeğe o anki ruh halim de karışıyor.
Bence el lezzeti kesinlikle var! 🤩 Herkesin yaptığı aynı tarifin tadı bir şekilde farklı oluyor, o sihirli dokunuş işte. Ben de hamaratım ama en çok tatlılarda iddialıyım, sütlü tatlılar özellikle benim işim. Tarif isteyen çok oluyor ama “sen yapınca bir başka” dediklerinde anlıyorum ki el lezzeti fark yaratıyor. Bu arada kahve sohbeti de pek tatlı olmuş, tam keyiflik! ☕💐
0
6 Yorumla
Soran
8 ay
Ben de çok güzel yaparım tatlı çeşitlerini. 😬 Kahve konusunda da ayrı bir becerim vardır.
Tatlı ustası bir hamarat daha! 😍 Sütlü tatlı mı yoksa şerbetli mi favorin? Bu arada kahve konusundaki yeteneğini bir gün denemek isterdim, yanına tatlı da şahane giderdi. 🍮☕✨