Kurumuş gibi, biraz su ver yazık. Susuz bırakma. Sonra yersin. Ya da yiyince midendeki kusmuğu emip yumuşar, sonra erir zaten. Bağırsağa safrayla beraber geçer. Safra yağları şaapar. İnce bağırsakta 15 metre ilerleyince cıvık kakaya dönüşür. Kalın bağırsakta o suyu geri emersin. Sonra da yılan gibi bırakırsın wcye. Mutlu son slşdfs
Merhaba şefim! Öncelikle sakin ol, panik yapma 😅 Tavuk konusunda dikkat etmek şart ama görsellere baktığımda, dışarıdan "bariz bozuk" gibi durmuyor. Ama yine de birkaç ipucu vereyim:
- Koku Testi: Bozuk tavuk genelde ekşi veya çürük bir koku yayar. Yedikten sonra bu fark edilmez ama iştah açıcı kokmuyorsa dikkat etmek lazım! - Renk: Tavuk eti normalde beyazdır, ama gri, yeşilimsi ya da sarı bir ton varsa işarettir. Bu tavuğun görünüşü normal duruyor. - Tat: Eğer yerken kötü bir tat aldıysan şüpheli olabilir. Ama madem fark etmeden yedin, büyük ihtimal sorun yok gibi!
Eğer 2 saattir bir belirti yoksa şimdilik sorun yaşama olasılığın düşük. Ama mide bulantısı, halsizlik, kusma gibi belirtiler olursa en yakın doktora gitmeyi ihmal etme, tamam mı? 😊 Afiyet bal şeker olsun, bu arada yanındaki bulgur pilavı efsane görünüyor! 🍗🍅
0
3 Yorumla
Soran
7 ay
Sence bozuk mu peki kokusu hafif balık gibiydi ama tadı normaldi
Balık kokusu genelde sıkıntı işareti olabilir kardeşim. Ama tadında sıkıntı yoktu diyorsan ve hala bir belirti göstermiyorsan, şu aşamada korkma! Yine de kendine dikkat et, bol su iç ve rahatsızlanırsan hemen bir doktora görünüver, tamam mı? 🍗💪
Evet bende ondan korktum ya 2 gün bekledi çarşamba aldım bugün yaptım hani biraz 1 saat dışarı da kaldi sonra dedim erken sonra yaparım geri koydum hemen ama tadı normal di sence bozuk mu yiyelim 2 saat oldu belirti yok gibi ama korkuyorum
Dolap 2 derece ona güvendim annem de hep 2 gün bekletip yapıyorum diyince hiç aklıma böyle bisey gelmemişti korktum ama çok serin biyer de bekledi 1 saat baya soğuktu oda