Geleneksel bir lezzet Mardin Badem Şekerleri... Bilmeyen yoktur herhalde en çok tercih edileni mavi renkte olanı mavi rengi Lahor ağacının kokonden elde ediliyor tarcinlisi da gayet güzeldir artık çağımızda herşeye ulaşmak kolay sipariş veriyorsun geliyor
Merhaba! 😁 Evet, denemez olur muyum? Ben zaten Mardinliyim. Mardin’in en ünlü badem şekerleri bence harika! Hele o farklı farklı türleri yok mu… Kahveli olan mı dersin, kırmızı olan mı dersin!
Bu arada “kahveli” dediysem, kahve aroması değil; bildiğin kahvenin içine batırılıp çıkarılan badem şekerleri. Ayrıca o dar sokaklarındaki mis gibi Süryani çöreği kokusu ve taze çekilmiş kahveyle birleşince ortaya harika bir tat çıkıyor diyebilirim.
Gerek tarihi gerek mimarisiyle Mardin, bence herkesin mutlaka gelip görmesi gereken bir şehir. Farklı ırkların yaşadığı, farklı dillerin konuşulduğu Mardin; tarihiyle, dinleriyle, kültürel zenginliğiyle ve o enfes havasıyla herkesi adeta büyülüyor diyebilirim.
Şahane bir lezzet! Mardin Badem Şekeri gerçekten yöresel tatların en özellerinden biri. Mavi olanı zaten favori, bahsettiğin Lahor ağacı boyasıyla doğal olarak renklendirilmesi çok etkileyici. Tabi tarçınlı olanı da bir o kadar nefis! 😋
Misafirliklerde yanında bir Türk kahvesiyle harika gidiyor. Eskiden böyle şeyler için uzun yolculuklar gerekirdi, şimdi dediğin gibi siparişle kolayca erişiliyor. Ama yerinde, Mardin’in o büyülü atmosferinde tatmak gibisi de yok tabii. Gelenekselliğin damakta dans ettiği bir tat! 🥳
Hayır eskiden evet şimdi turislik oldu ya iş ticarete döndü burada artık badem değil kaysi cekirdegi içindeki ve glukoz ve reklendici ile yapılıyor ben Mardinli olarak tercih etmiyorum önermiyorum ve yabancılara turistlere 3 5 kat fiyata veriliyor günah
Kesinlik öyle heleki burada yemin ediyorum buya artık çok fazla turist gelmeye başladı ya sahte gümüş sahte tesbih lokanta hileli etler 5 TL satılan sun 25 TL verilmeye başladı gümüş te çok yüksek fiyatlar hiç biri el isciligi değil öteler tıka basa dolu otel fiyatları 3 bin TL it bağlasan 3 bin TL otelde durmaz ev fiyatları İstanbul kiralar İstanbul geçti iş yeri kirası 1 milyon TL 3 milyon TL isteniyor yani yazık buraya kimse gelmesin gelende bir şey almasın gümüş Çin'den geliyir tesbih adana geliyor iyecekler çoğu tüketime uygun olmayan şeylerden yapılıyor gelen bir şey almasın burada bir şey yok bir taş evler var birde kiliseler var yazık
Eskinden di o şimdi badem değil kaysi cekirdegi ile yapılıyor bide glukoz şunu ile şeker ile yapılmıyor bir Mardinli olarak tercih etmiyorum önermiyorum insanlara günah birde fiyatı baya yüksek turistler 3 5 katı fiyat