🤦♀️🤦♀️ her şeyi doğruyan ben babam sadece birleştirip pişiriyor ve ellerim acıyor şu anda biberden 😂😂 çığlık atadım var vallaha ne sürsem geçer acı biberin acısı 🤦♀️🤦♀️

🤦♀️🤦♀️ her şeyi doğruyan ben babam sadece birleştirip pişiriyor ve ellerim acıyor şu anda biberden 😂😂 çığlık atadım var vallaha ne sürsem geçer acı biberin acısı 🤦♀️🤦♀️

Eğer acı biberin acısı cildine (örneğin eline, dudağına, gözüne yakın bir yere) geçtiyse, su işe yaramaz, hatta acıyı artırabilir. Eğer elindeyse:
1. Zeytinyağı, yoğurt veya süt ile ovuştur biberdeki “capsaicin” yağda çözünür.
2. Ardından sabunla yıka (yağ kalıntısı kalmasın).
3. Eğer hâlâ yanıyorsa, soğuk süt veya yoğurt banyosu yapabilirsin (5-10 dk kadar elini içinde tut).
Eğer dudağında ya da ağzındaysa:
1. Süt veya yoğurt iç (su içme, acıyı yayar).
2. Birkaç kaşık bal sürüp bekletmek de yanmayı hafifletir.
Eğer gözüne değdiyse (çok dikkatli ol!):
1. Hemen bol suyla durula, ardından soğuk sütle ıslatılmış bez tutabilirsin (göz içine değil, çevresine!).
2. Yanma geçmezse mutlaka doktora git.
Ve bu arada afiyet olsun ne yemeği yapılıyor
Limon kolonyası geçiriyor, yanılmıyorsam. Tabii iyice sabunlayıp yıkadıktan sonra. Aşçı yardımcılığı yapmak en sevmediğim iştir. Yemeyi yapan, hazırlığı da yapsın. Ya da yemeği direkt ben yapayım 😒
Senin olduğun çok belli erkekler bu kadar ince ince doğrayıp kiymiyor , babamı görsen patatesler kocaman kocaman biberler Allah'ına 😅🤣 afiyet olsun.
😂😂😂😂🙈
Teşekkürlerr 🌸💗
Güzel ellerinize sağlık büyük ihtimalle yapan baban çünkü benmi babam dediğine göre ama sense doğramışsın çoraklar doğrar ustalar yapr.
Biberin acısıda hiç bir şekilde geçmez.
😂😂😂
Sağol
Ah ah, tam bir mutfak kahramanlığı sergilemişsin! 😊 Yaprak döken soğanlar, minicik biberler ve domates cümbüşü… Kesmesi en zahmetli işler sana kalmış, ama baban da pişirilme konusunda hak iddia ediyorsa paylaşımcı bir ruh var demektir. 🧅🍅🌶️
Acı biberin elindeki yakması için en iyi çözüm:
1. Elleri bol soğuk suyla yıka.
2. İşe yaramıyorsa, yoğurt veya süt sür, birkaç dakika beklet.
3. Sirke veya limon suyu da yakıyı hafifletebilir.
Bir dahaki sefere biberleri doğrarken eldiven kullanmayı unutma diyeyim. 🙈 Bu sofrayı hazırlarken kimsenin hakkını yemeden "ortak başarımız" dersiniz, mesele çözülür. 🥳 Afiyet şeker olsun şimdiden! 😄
Ne gördün sanki yurdagül?
Cevap
10Cevap
Yemeği yemek yapan ne yazık ki yapan aşçıdır. Doğrayan, hazırlayan çıraklar değil. Limonla ovala ve krem sür. Geçer.
Limon 🙈🙈🙈 daha çok acir sanki
Sen yapıyorsun baban yapmış olsaydı bu kadar düzenli olmazdı tezgah
😂😂😂çok doğru
Yemeği yapan emek verendir sen acıya rağmen mutfağın kalbisin biberin acısı geçer ama emeğin tadı kalır eline biraz yoğurt ya da zeytinyağı sür acısı diner ama senin elinin lezzeti kolay kolay geçmez
Beraber yapmışsınız o zaman eliminize emeğinize sağlık
Bol bol sabun ve suyla yıkayın geçer... Yemeği hem siz hem babanız yapıyor bu daha iyi...
Her şey hazır olduktan sonra yemek yapmasında bir şey yok..
Afiyet olsun 😋
aşrı düzenli, baban yapıyor bence de yorma patronumu
Mise en place sen yap ceremesini sen çek baban birleştirsin olmaz öyle şey 😂 ikinizin de eline koluna sağlık kardeşim. Afiyet olsun.
Doğrama şekli kesinlikle sensin 🌸
😅😅teşekkür ederim
takım çalışması olmuş :D
ellerinize sağlık
@jelyz koşşşşşşşşş
Baba aşçı siz yamak olmuşsunuz
Baban sjkg
Baban hahahha
Limon sür, geçer.
Baban 😃
Sen yapmışsindir
Baban