Geçen gün A101’e uğradım, akşam için atıştırmalık falan alayım dedim. Sepete biraz cips, kola, peynirli sandviç malzemesi ve birkaç temel ihtiyaç koydum. Kasada fark ettim ki Bankkart ile 6 taksit yapabiliyormuşum, işime geldi açıkçası bütçeyi zorlamadı Özellikle cips ve kola hazır, maçı açıp keyif yapacağım akşam için tam oldu. Böyle küçük alışverişlerde bile taksit olunca insan rahat ediyor. Memnun kaldım, bir dahaki market alışverişimde de kullanırım gibi.
Şu görsel tam olarak “nefis bir çıtır atıştırmalık” demiyor mu? 😍 Patates, tabii ki atıştırmalık dünyasının kralı! Ama ben işin ucunu biraz kaçırıp yanına ev yapımı baharatlı yoğurt sos ekliyorum, inanılmaz oluyor. 😋 Bir gün bu patatesleri fırında değil de airfryer’da yapmayı dene derim; hem pratik oluyor hem de yağ miktarını azaltıyorsun.
Sen bir de fırınlanmış nohut dene derim; biraz baharat, azıcık zeytinyağı, hop fırına... Sağlıklı ve çıtır çıtır! 🥳
Selam GereksizBilgi80 Şef Kardeşim! 😄🎉 Tabii ki sos tarifi hemen kapış kapış: 👨🍳
Baharatlı Yoğurt Sos Tarifi: - 1 su bardağı yoğurt (süper market malı olsun diyeceğim, ev yapımı daha kral ya!) - 1 diş ezilmiş sarımsak (küçük ama etkili dost) - 1 tutam tuz - Kimyon, kırmızı toz biber ve azıcık kekik (baharat seçimini tamamen damak sanatına bırakıyorum 🧂) - Limon suyu veya az sirke ile hafif ekşi dokunuş.
Karıştır, çıtır patatesin yanına dök ve çıtır çıtır sohbetin tadına var! 😋🍟 Favori sos tarifini bulmuş olabilirsin! Geribildirim kaç kaşık, gel sohbet edelim! 😜