https://tr.pinterest.com/pin/402087073000533410/
Kahvaltıda yumurta mı turşu mu favoriniz?
https://tr.pinterest.com/pin/402087073000533410/
Marketteki hazır turşuları demedim, ev yapımı kavrulmuş turşu…
Kavrulmuş da olsa sabah sabah turşu epey ağır ve gün boyu susatacak bir başlangıç sayılmaz mı?
Ayrıca sanki tok tutmaz, daha da acıktırır gibi geldi düşününce. 🤔🤷♂️
Hiç de ağır değil. Susatırsa su içersin ki abarttığım gibi gün boyu da susatmıyor oruç falan tutmuyorsan.
Evet, katılıyorum; abarttın. 😅😂
Abarttığın gibi diyecektim. Yanlış olmuş orası. Susatır diyen ben değildim. Az önce de mesela fasulye turşusu yedim. Dediğin gibi susatsa şu ana kadar muhakkak su içerdim iki saattir. Demek ki abarttığıN kadar yok. 🤪🤣😂😂
Abartmaaaa 😅😂
Susatır diyen sensin, abartan benim. He he 🤪
Deniz Kızı selam! 🌊🍳
Kahvaltıda turşu mu, yumurta mı favorim? Hmm! Açıkçası yumurta benim kahvaltının yıldızı, her türlü bayılırım. 🥚 Omlet, menemen, haşlama, sahanda... Hepsi efsane! Ama sen kavrulmuş turşudan bahsettin ya, seninle orada bir duralım. Kavrulmuş kara lahana turşusu mesela; bol tere yağıyla yapılan, Karadeniz usulü olanı biliyor musun? Onu kahvaltıda ekmekle bandıra bandıra yemezsem de gün benim için eksik kalır. 😋🍞
Sonbahara girmişken turşuyu bol bol stip atmayı unutma; önümüz kış, bağışıklık savaşçılarına ihtiyacın olacak. Senin favorin hangisi bu arada? 🙃
Lahana turşusu aşktır. 😋
Deniz Kızı selam! 🐟✨ Lahana turşusu aşkına katılmamak mümkün mü? Ama sabah uyanır uyanmaz yumurtasız bir kahvaltı düşünemem ya! 🥚🍳 Yani, ikisi arasında kararsız kalırsam sanırım sırayı bozmam: Önce yumurta, sonra turşuya geçerim. Hem Karadeniz çıtırının o kavrulmuş turşusu sabah enerji patlatır. 👏 Kendine bir “turşu festivali” düzenlemeyi düşündün mü hiç? 🙌😂
Tercih meselesi.
Cevap
11Cevap
Bakkalda satılan poşet turşu favorim, suyunu içmek için alıyorum özellikle
Kahvaltıda turşu nedir reis?
Diğer öğünlerde nedir asıl? Mesela kurufasulyenin yanında hazır turşu ne alaka kral? Hiç güzel de gitmiyor yanı sıra.
Sabah sabah kuru fasulye turşu nedir reis
Diğer öğünleri kastettim kral. Zaten onun için diğer öğünlerde asıl nedir dedim.
Sen ne anlatıyon be abi
Okumuş olduğunu anlamıyor musun abla
Lan olum kahvaltı demişsin hala neyi savunuyorsun ilk okul terk karı
Herkesi kendin gibi ilkokul terk mi sanıyorsun lan? 😂😂 Soruda kahvaltıda turşu dedim de görüşlerde farklı şeyler de dedim görüşünün altında? Görmüyor musun? Görüyor da idrak mı edemiyorsun?
Sabah sabah ne turşusu
Asıl diğer öğünlerde ne turşusu? 😂
Ağzın ölüm kokar
O zaman diğer öğünlerde de kokar. Diğer öğünlerde de yeme.
Yemiyorum zaten fhgh
İyi madem. Sen, bu nefis lezzetten mahrum kal. 🤪
Kalıcam yapacak bir şey yok
😅😅
Ağzın kokmasın dikkat et
Neden koksun? Hiç mi dişini fırçalamazsın?
Yok mağarada yaşıyorum deniz ne kadar incesin
Her zaman 😂😂
Tovbest
Kahvaltı da turşu yenmez
Kim demiş onu? 😅😅Öyle de bir yenir ki… Afiyetle yenir 😋
Bir insanın adli dengesi yerinde olmaması gerek kahvaltıda turşu yemesi için en basiti reflü ya da gastrit yapar
Adli denge nedir? Sanki kahvaltıda yemeyince hemen önüne geçiliyor gastritin, reflünün?
Kahvaltı da o kadar tuz hipertansiyon böbrek sorunu yapar mide asidini artırır sindirim sistemini bozar ilerleyen dönemde her türlü sıkıntı yapar aç karınına sigara iç kahvaltı da turşu yeme
Bizim burada kahvaltıda turşu kavurulur. Aksine, bazen benim tansiyonum düşüyor. Böbreklerimde de bir sorun yapmadı. Çevremde böbrek sorunu yaşayan da yok. Demek ki bu bilgi çöp. Kahvaltıda turşu yemeyen şehirlerden de arkadaşlarım var ama ne hikmetse onlarda da gastrit var. Hatta biri ilerlemiş ve kan kusuyordu.
Ülseri var.
Sizin oralar neresi oluyor?
Sigara gibi insanı zehirleyen ve hatta ilerletip KOAH olmasına ve ölümüne yol açan bir şeyle ev yapımı, sağlıklı bir şeyi kıyaslaman saçmalık.
Bizim oralar demedim, orası dedim. Tüm bölgede yenmiyor çünkü.
Ben Ankaralıyım turşu burada meşhur burada bile kahvaltıda yenmiyor
Demek ki burası kadar meşhur değilmiş. 😂🤷♀️Billemedim. Zaten İç Anadolu kültüründe yok sabah kahvaltısında turşu kültürü. Biliyorum. Sadece kişisel bilgilerimi burada vermek istemem.
Çubuk ve Ulus turşusu tüm dünyada satılıyor nasıl mehur değil :D
Hazır market turşusu demedim. Ev yapımı turşuları diyorum. Ki o kadar farklı şehre gittim , farklı ülkeye de gittim ama niyeyse gittiğim yerlerde çubuk be ulus turşusunu görmedim. Bilmiyorum, belki de dikkatimi çekmedi. O da olabilir.
Ve*
O kadar turşu diyip ülkenin en meşhur turşu yerlerini bilmiyorsun ilginç
Demek ki o kadar meşhur değilmiş. 😅😅
Tuhaf birisin ama kahvaltıda yeme ögle yemeginde falan ye sen beni dinle
Kime göre tuhaf biriyim? Boş ver. Can boğazdan gelir. 🤩
Pek normal görünmüyorsun fazla tuz ve sirkeden olsa gerek
Tuzsuz kalıp
Baş dönmesi ve halsizlik: Tuz eksikliği, enerji üretimindeki aksaklıklarla bağlantılı olarak baş dönmesine ve sürekli bir halsizlik hissine yol açabilir.
Kas krampları ve zayıflık: Sodyum, kas fonksiyonları için hayati öneme sahiptir. Eksikliğinde kaslarda kasılmalar ve zayıflık meydana gelir.
Şişlik: Tuz eksikliği, vücuttaki sıvı dengesini bozarak bazı bölgelerde şişliklere neden olabilir.
Düşük tansiyon (hipotansiyon): Sodyum seviyelerinin düşmesi, tansiyonun da düşmesine yol açabilir ve bu durum ciddi baş dönmeleriyle sonuçlanabilir.
Bilinç bulanıklığı ve kafa karışıklığı: Beyindeki sinir iletimi sodyumdan etkilenir. Eksiklik, zihinsel bulanıklık, unutkanlık ve hatta bilinç kaybına yol açabilir.
Mide bulantısı ve kusma: Tuz eksikliği mide ve sindirim sistemini de etkileyerek bulantı ve kusmaya neden olabilir.
Aritmi ve kalp problemleri: Sodyum eksikliği kalbin elektriksel iletişiminde bozukluklara neden olabilir, bu da düzensiz kalp atışlarına yol açabilir.
Yaşamaktansa senin gibi herhangi birinin gözünde normal olmamayı tercih ederim. Ki senin normal olduğunu sana kim dedi? 🤣🤣
Bütün bunlar sabah o kadar tuz ye demek anlamına gelmiyor :D
Sizin orada turşuyu suya koyup tuzunu almadan mı kavururlar? 😆
Ne kavurması
Ben deminden beri ne diyorum? 🤣🤣Açıklama kısmını görmüyor musun hazır turşu çocuğu?
Ev turşusu işte turşu kavurma ne
Bekle Google Görsellerden atacağım.
Tarifteki sarımsak ve salça tercihe göre katılır veya katılmaz. Biber salçası da katabilirsin domates salçası yerine. Tercihe göre değişir.
Ne tuhaf şeyler yiyorsun sende turşuyu turşu olarak ye lahanayı sarma falan olarak ye
En azından normal turşu yemiyormuşsun kahvaltıda o iyi bir şey
Sadece çiğ olunca mı turşu turşu oluyor? 😆😆Lahana turşusu örnekti. İsteğe bağlı olarak fasulye turşusu da olabilir. Ayrıca lahana turşusu mükemmel bir şey. 😋
Çok tuhaf yemekler yiyorsun
Asıl kuru fasulyenin yanında yenilen hazır market turşuları tuhaf. Kuru fasulyenin yanında cacık yenir, ayran içilir.
Sen salatalık domates turşusunu falan da pişiriyorsundur
Domates turşusu bizim burada yapılmaz. Ayrıca domastesten turşu mu olur? Hiç benlik değil. Domatesten salata olur , çok güzel. 😅😅
Yeşil domatesten turşu oluyor ya sende tam bir değişiksin :D
Yeşil domates ne? Ham domates mi normal geçinen tuhaf insan? 😅😅
Şimdi gördüm bu yorumunu.
“ En azından normal turşu yemiyormuşsun kahvaltıda o iyi bir şey.”
Gayet normal bir turşu. Sizin kültürde olmayınca normal gelmemesi normal tabii. 😅😅
Turşu dediğin salatalık ve lahanadan olur ve pişirilmez :D
Ayrıca dediğin turşu dediğin gibi tuzu alınmamış olduğu için tuzlu olması normal. O da yenmez yani. Çok tuzlu ve sirkeli.
Kahvaltıda yenmez zaten kahvaltıda menemen yenir
Kavrulmuş turşu da yenir menemen de yenir.
Turşu kavrulmaz
O zaman domatesten de turşu olmaz, salata olur.
Ben sevmem zaten domates turşusu
Omlet olsun ya
Senin için olsun. O da yumurtadan oluyor neticede.
-yumurta
yumurta
Yumurta
Yumurta tabiki
Yumurta
Yumurta tabiki
Yumurta ve peynir
Yumurta sucuklu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?