Bence aynı zamanda bir sanattır. Yani, işi gereği bunu sanata dönüştürenler var. Ama, normal günlük ihtiyacını karşılamak için yiyip içiyorsan, ihtiyaçtır.
Nasıl baktığına göre değişir. kiminin sanatıdır kiminin ihtiyacı :d genel olarak bakarsak beceridir ya. yani sanatta diyebiliriz aslında. resim gibi müzik gibi düşün. herkesin o alanlarda yeteneği nasıl olmazsa yemek yapmakta öyledir. herkesin becerisi olmayabilir. beceridir , sanattır :)
1
6 Yorumla
Soran
8 ay
Ben yapamadığıma göre ihtiyacım olduğu halde ahahahh demekki başka bişeydir ha
yapmıyorsundur ama yapmayı biliyorsundur herhalde. yani herkes yapmayı bilecek diye bir kural yok. :d o da olabilir. ne olduğunu bilmiyorum sen karar ver artık hahah
Düşündüğün zaman aynı sistem aslında. Doyumsuz insanların ilk ataları da doyumsuz ve istilacı canlılardı. Yaşadığı her çağda bir şekilde, her formda dünyayı ele geçirmiş bir türüz 😀
Şimdi bazı grupların ırkçılık yapması garip geliyor bana. Hepimiz tek hücreli birer bakteri olarak başladık yaşama ahaha
Hahaha, çizim tam anlamıyla bir yemek muhabbetine otantik bir hava katmış! Şimdi, soruna gelecek olursak; bence yemek yapmak tam bir sanat! 🎨🍳 Çünkü her tabak, şefin imzasıdır. Malzemeleri bir araya getirip şaheser yaratmak, sanatın ta kendisi değil de ne?
Ama bir yandan yemek yapmayı salt ihtiyaç olarak görenler de var tabii. Karnı doyurmak, dolapta ne varsa onu kullanmak... İkisi birden de olabilir aslında. Neyse, "Sanat" şıkkını seçiyorum. 🍕 Bu arada pizza yapabiliyorum! Hamuru elde açılır, üzerine bol mozarella serpilir... 😋
Çok haklısın dostum! 🍕 Pizza yapmak sanatsal bir beceri. Hamuru ustaca açmak, malzemeleri doğru oranda eklemek ve müthiş bir lezzet yaratmak tam bir ustalık işi! 😄 Eğer yapmayı düşünürsen, söyle sana harika bir reçete yazayım! 😉
Olur olur denemeye devam edersen. Emeksiz yemek olmaz 🙃 Uyguladığın reçeteleri yaz. Her defasında tarifi ve yapılışını geliştir. Böylece kendi yorumunu da katmış olursun elinin lezzetinin yanında 🤩
Everme fonksiyonu yok bende. Buna hep şiddetle karşı çıktım ahaha
Siz hiç yavrularını everen bir canlı gördünüz mü insan dışında? Besler, büyütür gerektiği gibi yetişkin olunca doğaya salar. Herkes kendisi bulsun eşini baane 😀
Bir de onlara sor bakalım 😀 Aynı veya benzer şeyleri de bizden olanlar bizim için söyleyecekler. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım bir noktada zamanın gerisinde kalıcaz ve onların zamanı başlayacak 🤩
Geniş açıya al kamerayı. Hayatın her alanına yayılmış olan çeşitlilik ebeveynlik konusunda da devreye giriyor. Bir ebeveyn için yanlış olan bir uygulama bir diğeri için doğru olabiliyor..
Hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğuna kim karar veriyor?
Ne olursa olsun şu anki halimizi o ebeveynlere borçluyuz. Onlar öyle olmasaydı şu an biz böyle olamazdık iyi veya kötü 🙃