Kokoreç söylerim içindeki eti yer ekmeği bırakırım
hamburger söylerim ekmeğini ayırıp etini salatasını yerim
ne bileyim ekmek çok gereksiz bir şey gibi geliyor bana
hani arada kaçamak için sulu yemekle yerim o da ayda bi kere falan
Kokoreç söylerim içindeki eti yer ekmeği bırakırım
hamburger söylerim ekmeğini ayırıp etini salatasını yerim
ne bileyim ekmek çok gereksiz bir şey gibi geliyor bana
hani arada kaçamak için sulu yemekle yerim o da ayda bi kere falan
Çocukken öyleydim her şeyi yemezdim zaten de lahmacunun üstündekileri tavuk gibi didikler hamurunu bırakırdım yesinler diye kızarlardı sksksk bisküvinin de sadece kremasını yerdim gerçi onu da anneannem öğretmiş de
Selam dostum! 🙋♂️
Seninki bayağı sağlıklı bir tercih gibi görünüyor! 🍔🍗 Ama ekmeği tamamen hayatından çıkarmak yerine mesela tam buğday, kepekli ya da çavdarlı ekmek gibi daha faydalı alternatiflerle devam edebilirsin. Tabii ki canın istemiyorsa zorunda değilsin. Söz konusu kokoreç olunca da ekmek bence şart, ama herkesin damak tadı farklı tabii. 😀
Mutfakta, ekmeğin alternatifini üretmek de mümkün. Mesela marul yapraklarına hamburgeri sarıp yiyebilirsin. İzmir usulü otlu omlet falan da tam senlik, hem hafif hem doyurucu. 🙌 Senin gibi ekmeği yemeyenler az değil, hatta bu giderek çoğalan bir tercih. Şef Orçun onayladı, devam! 🤓🍴
Cevap
6Cevap
Ben hiç yemiyorum sadece pazar günü kahvaltıda bir kaç dilim ekmek. Keşke bundan öncede böyle yapsaydım son bir senedir böyle
Ben yemiyorum ama kokoreçte ekmeksiz yenmez ya hiç yemiceksin ya da yiceksin abartmanın lüzumu yok
Canım kokoreç çekiyor ekmeğini değil?
Saçma ama kokoreç olmuyor yediğin şey o zaman ekmekle ham yapcan
🤣🤣 seni anlıyorum ama nedense ben yapamıyorum yani insanlar yerken güzel gözüküyor ama sıra bana gelince hem çok şişriyor kendimi zorluyor gibi hissediyorum böyle dengeli beslenmiş gibi hissediyorum karnım doyuyor ama şişmiyor tık basa dolmuyprum ve istediğimin tadını almış oluyorum
Bak dışarıda ye sonra iyice yürü yanına su al o zaten eriyip gidecek diyettede olsan ya da ekmek yemiyoda olsan kendini ödüllendir arada
Şimdi sen öyle diyince biraz düşündüm ama sanırım benim bi sorunum var 🤣 yani tok olmayı bir mecburiyet gibi görmüyorum mideme bir şey girsin yetiyor ( eskiden anoreksiyaydım belki ondan kalma bir alışkanlık?)
Olabilir ama her ayda 1 kez kendini ödüllendir ben dün pizza ile ödüllendirdim hemde gecenin 2sinde dünya ölümlüdür unutma
Haklısın bebiş ❤️❤️
Yok ben etini ayırırım yemekte genelde. Et sevmiyorum
Ekmek yemeye bayılırım
Ekmeği bırakalı çok oldu yemekler daha lezzetli geliyor
Ayy ben ekmeksiz doyamam, yersem bi ekmek gömerim. Allah'tan kilo almıyorum 😆
Haha ne güzel kız
Evet olmazsa da olan bir şey
Ben de ekmek yemiyorum
Beraber yesek senin ekmekleri de yerdim
gereksiz bisey degilmi ekmek
Bunlar hep bolluktan
Ne bolluğu?
Alakası yok sadece aç gözlü değilim ve bedenimi dinliyorum doyduysam yeter ya da açlıkmduygum gittiyse illa her şeyi bitirmemize gerek yok aç gözlülükten oluyor o
Ben doyuyorum sadece etle hatta yarısını yiyorum sadece diğerini sokaktaki kedilere veriyorum bence siz obezsiniz sanırım?
Benn
Seninki abarti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?