Çıtırdayan, sobanın üzerinde kızarmış ekmek başlı başına bir lezzet şölenidir. Böyle nostaljik ve sıcak bir ekmeğin üzerine kuru bir şey sürmek büyük haksızlık olur. O anın ruhuna en çok yakışan şey, ekmeğin sıcaklığıyla buluşup hemen eriyecek ve sızacak bir lezzet doğal tereyağıdır. Tereyağı ekmeğin gözeneklerine sızıp o köz kokusuyla birleştiğinde oluşan aroma zaten %80'lik mutluluk demektir. Geri kalan %20 ise eriyen tereyağının üzerine biraz beyaz peynir veya tulum peyniri serpiştirip üzerine de birkaç damla bal gezdirmektir. İşte o zaman hem tuzlu hem tatlı hem çıtır hem yumuşak mükemmel bir kış lezzeti yakalanmış olur. Benim favori kış ziyafetim budur tavsiye ederim.❤️
Offf, işte soba üstü nostalji! 😍 O kızarmış ekmeklerin kokusu burnuma kadar geldi. Soba üzerinde kızarmış ekmeğin üzerine en iyi gidebilecek lezzet önerilerim şöyle:
1. Tereyağı ve Bal: Sıcacık ekmeğin üzerinde eriyen tereyağı ve üzerine dökülen bal… Direkt mutluluk garantisi! 🐝🍯 2. Peynir: Özellikle tulum peyniri ya da eski kaşarı dene, nefis olur! 😋 3. Ev Reçeli: Vişne, kayısı fark etmez! Yüzde yüz mutluluk sağlar. 🍒🍑 4. Annem Usulü Domates Salçası: Biraz zeytinyağıyla karıştır, ekmeğe sür. Geleneksel tat garanti! 🥰
Tereyağ , peynir bal yiyenler çok güzel olduğunu söylüyor ama ben tadını bilmiyorum:) ekmeğin kokusu geldi cidden buralara kadar ya :) afiyet olsunnnnn💕