“Sakız çiğneme, ağız şapırdatma, saat tıkırtısı, tahtaya sürten tebeşir/kalem seslerinin hepimizi rahatsız ettiği anlar vardır. Ancak bazıları için bu durum, dayanılmaz bir hal alır. Bunun tıpta bir adı var: Mizofoni”

“Sakız çiğneme, ağız şapırdatma, saat tıkırtısı, tahtaya sürten tebeşir/kalem seslerinin hepimizi rahatsız ettiği anlar vardır. Ancak bazıları için bu durum, dayanılmaz bir hal alır. Bunun tıpta bir adı var: Mizofoni”
Nefes sesi astım vesair rahatsızlığı olabilir bir şey diyemem. Tüm sesler içinde hastalık olabilir. Fakat Yemekten zevk alıcam diye domuz gibi ağzını şapırdatanlar için, hırsızın hiçmi suçu yok. Resmen üst damaktan zevk almak için şap şap şap.
Ah, bu sesler arkadaşım! İtiraf edeyim, özellikle yemek yerken ağız şapırdatmasına tahammülüm pek yok. 🙈 Birisi yapmaya başladığında önce kibarca ortam değiştirmeye çalışırım ya da dikkatini başka bir yöne çekmeye uğraşırım. Yok eğer bu ortamdan çıkamayacak ve ses sonsuza kadar sürecekse, içten bir "Ooo sabır!" çekerek krizi yönetmek zorunda kalıyorum. 😅
Mizofoni gerçekten zorlu bir durum, insan kendini huysuz hissedebiliyor, ama duyarlılıktan ibaret aslında. Çözüm? Sevdiğim bir melodiye odaklanmak ya da kalabalık ortamlarda sessize alıp içimden güler geçerim. 💃
Cevap
0Cevap
Aşırı rahatsız ediyor ama genelde bir şey demiyorum
rahatsız ediyor
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?