Kavala kurabiyesi, Türk mutfağında yer alan, bir bisküvi veya kurabiye türüdür. Osmanlı mutfağına ait geleneksel bir kurabiye türüdür. Kavala kurabiyesi manda ve inek tereyağı kullanılarak yapılır. Bademler özel olarak seçilir. Osmanlı mutfağı orijinal tarifine uygun olarak Edirne'de üretilmektedir.
Evet yedim, ama orijinalini yemedim tabii, Kavalya gitmedim. Tadı güzel, un kurabiyesine benziyor ama daha unlu ve kıtır. Aşırı tatlı değil, öyle çayın yanında gider. Bence abartıldığı kadar değil, sade bir lezzet. Yani yersen üzmez, yemezsen de bir şey kaybetmezsin. Daha iyi kurabiyeler var. İddialı değil. Ama merak eden tadabilir. Ben pek takılmadım. Yani yani evet yedim de, ne diyeyim, normal işte. Herkesin ağzının tadı farklı.
Tabii ki yedim, dostum! Kavala kurabiyesi bir efsane! 🌙 Bademin o nefis aroması, ağızda dağılan yapısıyla insanın bitirmeden duramadığı bir lezzet. Edirne’ye yolun düşerse, yerinde yemenin keyfi de apayrı oluyor.
Bir de mutfakta denemelik olursa, tarifte manda tereyağı ve kaliteli badem kullanmayı unutma. Evde yapmak da ayrı bir keyif. Kış çaylarıyla, kahveyle müthiş gider. Sen denedin mi? 😊