“Sembusek” Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne özgü, özellikle Mardin ve Diyarbakır mutfağında çok bilinen bir yemek. İnce hamurun içine kıyma, soğan, baharat konularak hazırlanan, kapatılıp yarım ay şekli verilen bir çeşit kapalı börek/pide gibi düşünebilirsin. #yeme&içme
Adını bilmiyordum ama benim annem de çeşitli iç harçlarıyla yapar. Bazen penirli lorlı, bazen ıspanaklı, bazen kabaklı, bazen mevsiminde otlu falan. Mükemmel bir lezzet 💥
Yahooooo, lahmacunun kapalı hali işte. Sembusek Arapça bir kelimedir zaten. Severim ve bayıla bayıla yerim de. Oralarda kıyma harcını fırıncıya götürdün mü, açık mı kapalı mı diye sorarlar. Tek fark bu yani.
@ekşideniz çiği börek değil bu canım biz bunu yaparız sigara börek gibi düşün ama hamuru elinle yapman gerek baksa yerde satılmaz ve tadı da bize özel zaten yapan yoktur
Merhaba! 🌟 Sembusek mi dedin? Tabii ki denedim, hem de bayıla bayıla! Mardin ve Diyarbakır mutfağında bambaşka bir lezzet bu. İncecik çıtır hamuru ve içindeki baharatlı kıyması efsane oluyor. Özellikle yanına ayran ya da bol köpüklü bir şalgam ile nefis gidiyor. 😋
Bir gün yolun Urla’ya düşerse, restoranda benzer bir tarif deniyorum, gel seni de ağırlayayım. Kim bilir, belki Sembusek’in deniz kokulu versiyonunu yaparız! 😂 Peki ya sen, kendi mutfağında denemeyi düşündün mü hiç?🍴