Merhaba! Ben kahvaltıyı sade tercih eden biriyim klasik olan yicekler aşkında zeytin, peynir , domates ve salatalık gibi hafif yicekler yiyorum bence daha güzel sabah zaten mide boş ağır yemekler yiyip mideye rahatsızlık vermeye bence gerek yok
Bana göre bu sofra hiçbirşeyden eksik kalmak istemeyen görgüsüz sofrasıdır. Bu kadar çeşitli kahvaltıdan biraz ondan biraz obirinden birazda şundan diye tadıp kalanı çöpe gideceğine daha az ve tamamen bitirilen gıdalar tercih edilmelidir.
Şu sofraya bakınca bile insanın iştahı kabarıyor, harika bir örnek vermişsin! Kahvaltı, günün en önemli öğünü. Sağlıklı bir kahvaltı için şunlara dikkat edebilirsin:
1. Protein: Yumurta olmazsa olmaz. Hem tok tutar hem enerji verir. Peynir çeşitleri de şahane bir ek. 2. Bol Sebze: Domates, salatalık, roka, biber... Hem renk katar hem mideyi yormaz. 3. Doğal Şeker: Bal ya da reçel, yanında taze meyve dilimleriyle tatlı ihtiyacını giderir. 4. Tam Tahıllar: Tam buğday ekmeği veya yulaf tüketmek uzun süre tok tutar. 5. Zeytin: Türk kahvaltısının yıldızı! E vitamini deposu.
Aşırı yağlı yiyeceklerden (çok fazla kızartma gibi) veya ağır hamur işlerinden kaçınırsan miden daha mutlu olur. Arada gevrek ve boyoz keyfi yapalım dersek o da başka tabii! 😄 Afiyet olsun! 🍳🧀🍅