Onun ne yediğini merakınız var mı ?

İnsanlarda ortak bir yön keşfettim. Gemiler toplu yaşam yerleridir. Çeşit çeşit haller gelir başımıza. 19-20 yilda değişik insanlarla çalıştım. Güney koreli gürcü, rus, romen çinli insanlarla da çalıştım
Bir mutfakta öğünde yemek zayıf çıktıysa. Herkes kendi başının çaresine bakar.
Siz mutfağa gittiğiniz anda bir gözetleyici çıkar. Sizin ne yediğinizi merak ediyordur. Genelde birki lider vardır bunlar izlenir. Diğerleri modifiye eder
Bu sadece Türk insanina has birşeymi. Hayır Eşim endonezyalıdır. Yemek zayıf geldiği anda mutfağa dalarım ve yan odada yerim. O, gelir benim ne yediğimi kontrol eder. Kısaca benim bulduğum yolu kullanmak ister. Geçen gün aynı duyguyu kardeşimle yaşadım. Bunun tamamen psikolojik bir hareket oldugunu biliyorum. Kardeşim benim ne yediğime bakıyordu. Görünmeyen seçenkler peşinde, aslında basit.
İhtiyaç karın doyurmak olunca insanlar dolaylı değil direk yolları tercih ediyor.
Deneme eğiliminde değiller. Gerekirse başkasını taklit etmek düşünmekten daha kolay. İnsan beyni karnı acıkınca düşünmek istemiyor.

Bunu ben “”onun ne yediğini merak etme psikolojisi”” diye adlandırdım. Benden başka bu konuda araştırma yapmis biri var mi diye bilmiyorum

siz buzdolabını açarmısnız onu takip edip