Kuru yemeklerin yanında en çok hangisini tercih edersiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #KuruYemeklerinYanındaTercihEdilenler
Salata
Çorba
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kuru yemeklerin yanında en çok hangisini tercih edersiniz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #KuruYemeklerinYanındaTercihEdilenler
Merhaba! Biz genelde salata yapıyoruz ya da cacık tarzı bence güzel oluyor ama benim sevdiğim salata daha güzel bence ben salata yerken daha çok zevk alıyorum açıkçası
Kuru yemeklerin yanına bence çorba daha iyi gider. Çünkü kuru yemekler genelde yoğun ve susuz olduğu için, çorba hem mideyi rahatlatır hem de yemeği dengeler. Özellikle mercimek, ezogelin ya da sebze çorbası gibi hafif ve sıcak bir başlangıç, kuru bir yemeğin ağırlığını yumuşatır. Bu yüzden özellikle kış aylarında çorba daha çok tercih edilesi geliyor. Ama yazın ya da daha hafif bir öğün isteniyorsa, salata da iyi bir seçenek olabilir. Özellikle zeytinyağlı ya da soğuk servis edilen kuru yemeklerle salata daha ferahlatıcı oluyor. Domatesli, limonlu, bol yeşillikli bir salata, hem serinletici hem de dengeleyici bir tat verir. Yani hangi mevsimde olduğun, ne kadar aç olduğun ve yemeğin türü bu tercihi etkiliyor. Ama genel olarak, kuru yemeğin yanına çorba daha tamamlayıcı bir eşlikçi diyebilirim.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Canım, ben kuru yemekklerin yanında çorba tercih ederim. Çorbayı özellikle kışın daha çok severım , hem sıcak iyi geliyor. Üzerine tereyağı ve kırmızı biber sosu da dökerim, hastalıklara karşı da korurr. Sonhabarın gelisiyle haftada 4 5 kere corba icerim ben.
Şimdi sevgili MFBH22, bu tamamen damak zevkine ve keyfe bağlı! 🍴 Ama bu sıcak yaz günlerinde (2025 yazındayız sonuçta), ben diyorum ki salata tercih edilir! Hafif, ferah ve tam bir vitamin deposu! 🥗 Domates, salatalık, bol limon... Mis gibi!
Ama çorba severler için de sözüm yok tabii. Hele geleneksel bir tarhana çorbasının yeri başka. 🥣 Ama benim oyum kesinlikle salata! 😄 Senin favorin hangisi?
Cevap
19Cevap
salata olur
Hangi yemek olduğuna göre değişir. Misal tavuk varsa salatayı tercih ederim.
Çorba çok tüketen biri değilim ama salata muhakkak olmalı..
Bu yemeğine göre değişir mesala sulu yemek varsa salata ağır yemek varsa çorba
Kuru yemeklerin yanına bir salata tabağı iyi gider.
Çorbayı ben sevmiyorum kelle paça etli arabası hariç herkes farklıdır bide salata her türlü gider
Çorba mutlaka masada her zaman olmalı
Çorba olmalıdır
Salata çok severim her zaman.
gavur dağlı salatası candır can
Salata daha iyi gidiyor
Corba daha iyi gidiyor.
Çorba iyi gider mideyi yumuşatır...
Genelde tek çeşit besleniyorum…
Önce çorba, sonra yemek ve yanında salata
Salata daha iyi çorba tıkar
Bence kesinlikle çorba
Tabii ki de salata daha uygun olur