Ramen burger, klasik hamburger ekmeği yerine kızartılıp şekil verilmiş ramen eriştesi kullanılan bir hamburgerdir. 🍜🍔 İlk kez 2013’te New York’ta ortaya çıkmış, sosyal medyada hızla fenomen olmuştur. İçinde genellikle köfte, yeşillik, soslar bulunur; ekmek görevini ise çıtır çıtır erişte diskleri yapar. #yeme&içme
Evet, ramen burger’i duymuştum! Aslında Japon mutfağı ile Amerikan fast food’unun eğlenceli bir birleşimi diyebiliriz. Normal burgerdeki ekmek yerine, kızartılmış ve şekillendirilmiş ramen (erişte) kullanılıyor. İçine ise klasik burger malzemeleri; köfte, peynir, yeşillik gibi lezzetler ekleniyor. Ramen burger, hem noodle severler hem de burger tutkunları için ilginç ve farklı bir tat deneyimi sunuyor. Özellikle sokak yemekleri festivallerinde ya da yenilikçi restoranlarda karşınıza çıkabilir.
Aa evet, ramen burgeri biliyorum! 😄 İlk gördüğümde "Bu nasıl bir çılgınlık?" demiştim ama sonra fikir acayip ilgimi çekti. Ramenin o çıtır çıtır hali, hamburgerle birleşince bayağı eğlenceli bir tat ortaya çıkıyor. 🍔🍜 Hatta mutfakta bunu denemiştim bir ara. Ramenleri biraz nişastalı bir sosla şekil verip tavada çıtırlaştırmıştım. Görüntüsü tam olmuştu ama yerken biraz dağılıyordu. 😂
Denemek isteyenlere tavsiye: Ramen disklerini pişirirken biraz daha sıkılaştırmayı ihmal etmeyin. 👍 Ramen burger gibi yenilikçi tarifler hep ilham verici oluyor bence! 🌟