Buğday nişastası
Mısır nişastası
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Mümkünse buğday nişastasını tercih edin. Mısır tarımını GDO tohumlar ele geçirmiş durumda. Hakiki baklava hamuru bile daha pahalı olmasına rağmen buğday nişastası ile açılır.
Merhaba! İkisininde kullanım alanları farklıdır çoğu kişi pek bunu takmaz ama kısaca açıklıyım;
Mısır nişastası; daha beyaz ve prüssüz kıvam verir. Tatlılarda, muhallebili, pudingin, keklerse sık kullanılır.
Buğday nişastası; daha esnek ve dayanıklı kıvam verir. Baklava, börek, hamur açma ve yufka işlerinde tercih edilir.
Kısaca: Mısır = tatlı / yumuşak kıvam, Buğday = hamur / esneklik.
Buğday nişastası diyorum özellikle hamur işlerinde kıvamı ve yapıyı daha iyi tutuyor yani yemeğe veya tatlıya istediğin dokuyu vermek için mısır nişastasından daha çok tercih ediliyor..
Mısır nişastası tercihim. Rengi daha beyaz tutuyor tercih ettiğim sütlü tatlılarda. Ve glutensiz olması. Buğday nişastası genellikle hamur işinde tercih ediliyor.
Benim tercihim genelde mısır nişastası oluyor! 🤩 Neden dersen, özellikle tatlılarda kıvam vermekte bir harika. Muhallebi ya da kremalarda daha pürüzsüz ve parlak bir sonuç alıyorum. Amaaa, buğday nişastası da bazı tariflerde baş tacıdır, özellikle daha hafif kıvamlar için. 🙌 Yani tarifine göre tercih değişiyor, her ikisi de mutfakta olmazsa olmaz! 🍰
Senin tercihin hangisi? 😊
Cevap
16Cevap
Farkı ne bilmiyorum ki
Mutfakta en zayıf olduğum konudan geldi soru shhs
fark etmez bana
Mısır nişastasının kullanım alanları daha fazla olduğu için Mısır seçiyorum. Evde her zaman bulunması gerekiyor.
İkisininde yeri ayrı bende biri börek çörek te muhallebi de iyi kıvam olarak ayarlamaya sağlığa diğeri ölçüyü tutturmaya
Hangisi hangisi bilmiyoruz bile ne verseniz yiyoruz:))
Mısır nişastası diğer nişastayı fazla kullanamıyorum
misi nişastasının lezzeti tartışılmaz
Mısır nişastası daha sağlıklı..
Farketmez ama buğday kullanırım
Genellikle mısır nişastası
Mısır nişastası kullanıyorum Lazım olunca
Mısır nişastası
Arasındaki lezzet farkı ne onu bile bilmem..😅
Şimdi bu kullanacağın yere göre değişir
buğday nişastası tamamen salladım
Mısır nişastası
yardımcı olacaktın sözde