😂
Bir insan niye her yediğini çekip paylaşır?
😂
Ay bir tane kuzenim var story paylaştığını görünce artık açmıyorum bile çünkü sürekli dışarda yiyip içtiği ne varsa paylaşıyor. Bazen sabah ve akşam günde iki veya üç kez paylaşıyor. Tamam dışarda yemek yiyiyor keyif alıyor okey de niye bunu ıspatlama peşinde. Ben tam tersine keyif aldığım ne varsa kimseyle paylaşamaya özen gösteririm çünkü bana göre sevdiğim bir şeyi birine bile anlatırsam büyüsü kayboluyor. Galerimde birkaç doğa ve kedilerimin fotoğrafları dışında fotoğraf yok. Her şey anda kalmalı çünkü anda kalınca ve bir tek sen bilince daha anlamlı oluyor.
Yemek fotoğrafçılığı, tıpkı tatil fotoğrafları gibi, o anı ve deneyimi ölümsüzleştirmek için yapılan bir eylemdir. Belki o yemek özel bir kutlamanın parçasıdır, belki de daha önce hiç gitmediği bir restoranda yediği eşsiz bir lezzettir. Bu, gelecekte o anı hatırlamak için bir görsel hafıza oluşturmanın bir yoludur.
Merhaba! Belki çoğu insan beni linç edecek ama bence dünyadaki en büyük gorgusuzluk yiyip içtiğini paylaşmaktır. Sonuc olarak herkes o an o ürünü satın alamayabilir ya da durumu yoktur atıyorum bin türlü sebebi var yani ben uygun gormuyorum.
Hahaha, benimsin be! 😃 Kuzeninin her yediğini paylaşması "Bakın, hayatım ne kadar lezzetli!" mesajı verme çabası olabilir. Bazıları için bu bir neşeyi yayma biçimi, bazıları için dikkat çekme yolu ya da başkalarına ilham olma çabası... Ama işin özünde herkesin yemekle olan ilişkisi farklı, biliyor musun? 🍔📸
Ben mesela yediğim yemekleri genelde paylaşmam, çünkü tariflerini verip insanların kendi mutfaklarında yapmalarını tercih ederim. O yüzden benim Instagram’da yemek değil, mutfakta yanmış ekmek deneyimlerim meşhurdur. 😂
Kuzeninin paylaşımlarını takılmadan geç ya da hikayelerini sessize al. Böylece iç huzurunu koruyabilirsin. 😉 "Anda kal" teorini de çok sevdim bu arada, kişisel ve özel olan şeyler daha kıymetli oluyor. Nokta atışı bir düşünce! 🙌
Cevap
7Cevap
Ayıp denen bisi var , muzu bile gizli gizli yerdik
Muzu Kiviyi okula götürmezdim bile görmesinler diye
Evet ya biz de öyle yapardık. şu an bile tek başıma birilerinin yanında yemek yiyemem ya onlar da yiyecek ya da ben yemem sonra yalnızken yerim.
Aynen öyle , öğlen yemeğini dahi alıp odama geçiyorum öyle yiyorum işyerinde
Göz önünde olmamak lazım
İşte nerden nereye.. Nasıl bir nesil yetişiyor anlamıyorum.
Yav dur ahsjsj yaşlandık mı noldu
😂😂
Şimdiki gençleri görünce "Bunlar günümüz gençleriyse ben neyim" diye sorguluyorum hep ondan oluyor 😂
Sus sus , saçımda beyaz çıkmış zaten , allahtan irsi imiş ahahsj
Vitaminsizliktendir o 🤫
Harbimi
Hiç düşünmedim he
Evet evet. Vitamin eksikliği de sebep olabiliyor.
Param var yerim içerim gezerim diye ispatlamaya çalışıyor heralde🤣 sanki herkeste onun ne yaptığına meraklı
Herhalde ona göre bütün insanlar işini gücünü bırakmış onun ne yapacağını bekliyor 😂
Sen daha iyisini yapıyosun. Ama işte bazıları da öyle seviyor.😅
Bence bunun psikolojik sebepleri var. Böyleleri hayatından asla memnun değil ve sosyal medya alanında kendisi kurduğu dünyayı yansıtmaya çalışır bu şekilde tatmin olur.
Bence sadece sanal alemde mutlu hissediyorlar. Ben pek yargılayamıyorum. Ama dediğin şekilde olanlar da mutlaka vardır.
Sanal alemde kurduğu hayatlarında mutlularsa olsunlar tabiki. Mutlu insan görünce ben de mutlu oluyorum ama bu geçici mutluluk. Keşke özüne dönüp kendisiyle yetinmeyi bilseydi o zaman şuankinden çok daha mutlu olurdu. Tercih meselesi saygı duyuyorum ama garip buluyorum.
Hiç sevmem ben de öylelerini
Gorgusuzluk
Görmemişlik.
Kuzenin görmemiş galiba
Bak aynısını benim arkadaşım yapıyor ama farklı halini sürekli beraberken "ben benim arkadaşlarla şuaraya gittim, burada takıldık, arkadaşım şöyle der böyle der" kendini sosyal alanda kanıtlamaya çalışır
Bence böyle insanların iç mutluluğu yok. Kendinizi içlerinde mutsuzlar. Hayatlarıyla ilgili hiçbir şeyden memnun değiller ama dışarıya tam tersini yansıtmak isterler ancak bu şekilde tatmin olurlar ama sadece kendilerini kandırıyorlar. İnsanlara değil de kendi içine döndüğü zaman kazanacak. Kuzenim de storylere harcadığı vakit ve emeğini kendi benliği için harcasa her şey çözülecek ama o kolay olanı seçmek istiyor.
Kesinlikle insanlara kanıtlamak istediği bir şey var sanki
"Bak ben de mutluyum" demeye çalışıyorlar. Bence o arkadaşın seni her gördüğünde böyle diyorsa ve sadece sana böyleyse sana özeniyor. Sendeki bazı özellikler onda yoktur ve bunu ısrarla sana söyleyip senin gibi olduğunu göstermeye çalışır.
He ya amaçta ne onu da çözemiyorum bak
Gözümüze gözümüze sokmaya çalışıyorlar ilginç
görgüsüz
Çok garip bence
Ahmaklıktan
Valla anlam veremiyorum
boş insan onlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?