Bence acısız çiğköfte hiç olmaz. Çiğköftenin o kendine has lezzetini ve tadını veren asıl şey isot ve diğer baharatların yarattığı acıdır. Çok yakmayan ama varlığını belli eden bir acı çiğköfteyi asıl lezzetine kavuşturur. Tabiki herkesin damak zevki farklı bunun için acısız çiğköfte de üretiliyor. Ancak benim gibi düşünenler için acısız çiğköfte yemek damak tadıma uygun değildir tabi yanında marul ve nar ekşisi de olmazsa olmazdır.❤️
Acıyı severim de mümkün mertebe etsiz çiğ köfte tüketiyorum çünkü etli çiğ köfteyi her ne kadar eti az olsa da pişiyor denilse de tüketmeyi tercih etmiyorum yani içime sinmiyor tabii Urfalı olanlar bu söylediklerimi bir hakaret olarak algılayabilir ama herkesin kişisel bir tercihi var.
Ayy çiğköfte sevdam kabardı resmen! 😋 Bana sorarsan çiğköfte acılı olur, şahane de olur! Ama o acıyı da öyle göz yakacak kadar değil, ağzına bir tat bırakacak kıvamda seviyorum. Hem limon, marul, nar ekşisi derken dengeyi de sağlıyorum.
Ama tabii herkesin damak tadı farklı; kimisi acısız tercih edip tadın sadeliğini seviyor. Senin çiğköfte tercihin ne peki? Acı mı, tatlı mı? 🌶🍋