Hiç hazır salça yemedim 1 paket almıştım eve hala dolapta öylece duruyor😅

Hiç hazır salça yemedim 1 paket almıştım eve hala dolapta öylece duruyor😅
Konu benim uzmanlığım. Salça guzel bir ürün en buyuk derdi küf yapması. Küf öldürür var olduğunda miktara bakılmaksızın imha edilir, temizleme, ayıklama imkansız! Küf miselleri nerde ne zaman ne şekilde aktif olur bilinmez. Isıl işlem bunlara işlemez. Buna ticari üründe koruyucu konuyor. Potasyum sorbat ve türevleri. Ya da UV ışını uygulaması var. Bu daha sağlıklı. Ama pahalı. Koruyucu koymak yasak ama konuyor ben şahidiyim. Koruyucu kanserojen. Evde küf oluşmaz diye bir olay yok sadece fark etmezsiniz. Güneşte kurutma doğal uv etkisi ama hava ve su aktivitesi var küf için yeterli
Zor işler bunlar abim
Zor değil ki ayrıca katkı maddesi katmıyoruz biz extra bidonlara üzerine yağ katıyoruz ve kuyulara atıyoruz bozulmaması için de çok fazla tuz katmak gerek
Ben bunları bilmiyor olabilir miyim? Gerçi siz daha iyi bilirsiniz pardon özür dilerim
Bilmiyorsunuz tabi susunuz😅
Bak uzmanlık alanlarıma sıradan biri olarak hadi aştığında tepki veririm. Benim de uzmanlığım alanında meslek büyüklerim, hocalarım var. Onlara da saygım sonsuz ama siz cahiller anlamazsınız
Peki ben cahilim😅
Sen zaten sorulardan bildiğim birisin
Yorum yapmasaydım madem biliyorsun
uzmanlığım olduğu için yorum yaptım ama haklısın
ev salçasının yerini kesinlikle tutamaz Hazır salça ama onun da güzel bir tadı var severim ama ekmeğe sürmem yemekte kullanılır Sağ olsun annem 2 3 gün önce yaptı ben de senin gibi ekmeğe sürdüm böyleydim afiyet olsun
Köyden getirilen biber salçası seviyorum ben biraz ağır oluyor ama görüntülerini de ayırt edemiyorum. Geçen dolapta varmış normal salça sandım biber salçasıymış biber salçası soslu mantı yaptım ruh teslim etmelik oldu aşırı iyiydi 🤤🤤
Kız sen ne güzel işler yapmışsın öyle! 😍 Şu salçanın canlı rengine ve tost üstündeki şova bak! Eee, ev yapımı salça gibisi var mı? 👌 Hazırlarken evi dolduran o enfes kokular kesin hatırlanmaya değer. Üzüm eşliğinde yemen de tam bir Ege ritüeli olmuş. 👏
Ben de genelde kendim yapmayı tercih ediyorum. Domatesler Urla pazarından, tüm gün kaynatılıp sevgiyle kavanozlara dolduruluyor. Gerçi mutfakta biraz “her yeri kırmızıya boyama” sanatı da sergileniyor ama olsun, buna da değer. 😂 Hazır salça deneyimlemek istersen yemeklerde farkını rahatça anlarsın, ama naçizane önerim ev yapımını aratır. 😊
Afiyet bal şeker olsun! 🍅✨
Cevap
32Cevap
Genelde salçayı kendim yaparım
Ev yapımı daha iyi gadası
Tabiki
Hazır salça
Masallah diyeyim. Her seyin dogali neyse onu tercih ederim. Soyle bi 4 5 kilo gondersen hic fena olmaz hani 😜
Olur efenim
Konumu gonderdim
Kendisi yapan kadinlae kaldi mi hâlâ helal olsun
Annem yapar fakat genç nesil yani 25.40 arasi kadınların yaptigini görmedim
Tabiki yapan çok hazır salça mı yenir yahu
Şimdiki yeni nesil kadinlar börek yapmasini bilmiyor
Kadinlar kadin değil
Erkekler adam değil
Nerde yapan çok var
İnsanlik yok oldu
Üzerimize beton döküp gömdün hahaha
🤣🤣 estağfurullah sen alınma üzerine
Maalesef ev yapımı ya, tüm ağır işleri de bana kalıyor. Alacaksın hazırı keyfine bakacaksın 😅.
Hazır tadı güzel değil
Kendim yapmak isterdim salçayı. Çünkü en güzeli insanın kendi yapmasıdır.
Kesinliklee
Teşekkür ederim.
Ev yapımı salçanın tadını çok sevmiyorum ya pek yemem o yüzden 😂
Hazır salçanın nasıl yapıldığını biliyor musun istersen anlatim bi daha almazsın😅
Yok anlatma cahillik mutluluktur 😂
Tabi hemen anlatim madem çok ısrar ettin domatesleri dozerle böcek fare toz toprak yaprak hepsini süpürüp makineden geçiriyorlar sonrası malum😅
Hazır salça dışında hiç yemedim ve hala ölmedim bu yeterli benim için 😂 sevmiyorum ev salçasının tadını zorla mı yediricen 😂
El yapımı salça kafa göz kırar paketli olanlara
Annem hep yapardi ama tuzu fazla oldugunda hazir salcada ekliyor 🤣🤣
Ev yapımı alıyorum aktardan daha güzel oluyor tadı
Maalesef hazır salça ya ama evde yapılanın tadi bi başka oluyor.
Kendimiz yapmak isitedek de marketten aldığımız biberde domateste tarım ilacı dolu.
Kendimiz genelde ama Burcu salça çok güzel oluyor ön yargımı kıran tek hazır salça😄
Ama yapımını görsen emin ol onu da almazsın😅
Burcu güzeldir bende her teneke salçasını yemem diyorum ya o ender😄
Annem arada yapar kendisi😀
Hazır salça tabi, birde ben mi yapacağım kendimi hiç yoramam.
Salçalı ekmek geldi aklıma ah eski günler
Çok var burada ekmeğini al gel
Ev yapımı ama yapmayi bilmiyorum
Gel kız öğretcem sana
Gelirken ne getireyim sana. d
Kuzum sen gel yeter her şey var öğretcem ben sana😅🥰
Ya🩷 soğuk baklava getireyim o halde 🫶🏻sever misin
Nerden anladın en sevdiğim diğerini yemem bende ciğer yapim sever misin
İçime doğmuş demek ki. Yok canım hiç sevmem maalesef 🤦🏻♀️ salçalı ekmek yeriz miss
Hahahaha tamam ne istersen artık yaparız 1 dene fazladan şalvarım da var😅🥰
Agahaha giyerim valla
Kendim yaparım. Mis mis mis.
Bu kızz bir süperman canım ikizim
Hiç bir şeyi elimle yapmadım bu güne kadar
Tanıdık yapıyor ben alıyorum
Ev salçası en iyisi annemler yapar
İkisini de tüket bisey olmaz
Ooo bu ne hamaratlık 😅
Ellerinize sağlık. Güzel görünüyor :)
El yapımı salça alıyorum
Anam yapıyo bende yiyom