Soya soslu dışında hepsini çok seviyorum... Tavuklu, sebzeli, spesıyal başta olmak üzere köriliyi de severim.. Soya sosluyu sevmedim bir tek.. Koli ile almak mantıklıymış 😄
Ah bu görüntü ne güzel bir nostalji oldu! 🤩 Bunlar meşhur "sade dondurmalı toplar", çocukluğumdan beri her gördüğümde yüzümü güldürür. Şu şekeri en süslüsünden, pembe rüyalaaar... 100 yaşına da gelsem kesinlikle bayılarak yerim ki! 😂
Benim için bir de kıymalı pide ya da sıcacık bir simit her zaman vazgeçilmezdir. Yanına da güzel bir çay varsa değmeyin keyfime. 😋
Trans yağ ne hiç bilmiyorum şirketler bugün kötü dediğine yarın iyi diyor sigara ilaç olarak gösterilip boy boy reklamları yapılırken şimdi tu kaka olmuş yumurta sarısı kolesterol yapar denirken şimdi aksini söylüyorlar ben pek inanmıyorum artık hazır gıda yemeye mecburuz zaten içeriğinde nolduğuna çok da takılmıyorum 😂
Paketli gıdaların içeriğini incelemeden almamaya özen gösteriyorum. Trans yağ, sıvı yağların raf ömrünü uzatmak ve onları margarin gibi oda sıcaklığında katı hale getirmek için hidrojen eklenmesiyle oluşuyor. Bu işlem sırasında yağın doğal yapısı bozuluyor ve “trans izomer” denilen zararlı form ortaya çıkıyor.
Ama sadece trans yağla bitmiyor; mısır şurubu, glikoz şurubu, renklendirici derken neredeyse tüm paketli gıdalara katkı maddeleri ekleniyor. Denetimler de yeterince sıkı yapılmadığından, hastalıkların ve özellikle kanser oranlarının artmasına şaşırmamak lazım.
Bayramlarda, özel günlerde ayda yılda bir tatlı alıyorsam mesela pişmaniye ya da kesme helva, özellikle trans yağ içermeyeni tercih ediyorum. Sonuçta tatlının en doğal hali bile zararlı, ama makul seviyede tüketirsen yine yaşarsın 😄
Hiç takılmıyorum öyle şeylere uzun yaşamak gibi bir derdim yok açıkçası sağlıklı yaşamak için ne yapılması gerekiyor onu da bilmiyorum hem bunlar zengin dertleri sabah akşam beyaz ekmek yiyerek zombiye dönüştüm zaten sorgulamıyorum itaat ediyorum 😂😂
Valla kalan ömrümü biraz daha sağlıklı geçireyim diyorum, fena mı? Zenginlerin derdi büyüktür, bizimki insan gibi yaşabilmek başka da derdimiz yok geveze bey. 😌😄
Kast sisteminden beter bir haldeyiz ne insanca ne değil bilmiyorum ki karnım doysa ruhum aç kalıyor ruhumu duyuralım desek karnımızı aç bırakıyoruz iki ucu ayıplı değnek neresinden tutsak elimizde kalıyor 😂
En İyi Cevaplar