İstanbul'a geliyorum. Şöyle kuleye karşı bir keyif kahvesi içmek istesem nerde içmeliyim?

İstanbul'a geliyorum. Şöyle kuleye karşı bir keyif kahvesi içmek istesem nerde içmeliyim?

https//pin. it/10nZejd2a
Naçizane tavsiyem; Üsküdar Salacak sahilinde, ahşap platform üzerine yapılmış basamak şeklinde oturma alanları var. Tam sahil güzergâhında yer alıyor. Termosuna kahveni doldurup burada oturduğunda, kraliçeler gibi zaman geçirebilirsin. Bu keyfi, hiçbir kafe vermez. Boğaz’ı ve İstanbul’u izlemekten en çok keyif aldığım yerlerden biri ise Sarayburnu tarafı. Vaktin olursa oraya da mutlaka uğramanı öneririm.
Açılmadı link
Üsküdar Salacak Sahili, Kız Kulesi’ni en net görebileceğiniz yerlerden biri onu belirtmemişim. Kız Kulesi bana hep yarım kalmış sevdaların, içten içe kanayan gönül yaralarının sessiz sığınağı gibi geliyor. Belki bu, Kurtlar Vadisi’nden kalma bir deformasyonun eseri olabilir. Ancak benim gibi yalnız ruhları teskin eden asıl yer, Sarayburnu dur 😅😅
O da koskoca denizde tek ya belki onun yarattığı hüzündür
Çocukken bize okulda, dramatik bir dille Kız Kulesi’nin hikâyesi anlatılırdı. Bizans imparatoru, kızının kaderini öğrenmek için bir kahine sorar ve kızının bir yılan tarafından öldürüleceğini öğrenir. Onu bu kaderden korumak için denizin ortasına bir kule yaptırır. Tabi kaderden kaçılmaz; bir gün kuleye gelen üzüm sepetinden çıkan yılan, prensesi sokarak öldürür.
Gerçek ise tarihi kayıtlarda şöyledir ve çok az insan bilir: Kız Kulesi’nin geçmişi MÖ 5. yüzyıla, Atinalı komutan Alkibiades’in Boğaz girişini kontrol altına almak için yapılır. Bizans döneminde ise kule aslen yalnız değildir; Sarayburnu’nda yer alan ikinci bir kule ile birlikte, aralarına gerilen zincir sayesinde gemi geçişleri kontrol edilirdi.
Aslında bir kule, hayaller ve gerçekler olarak bu şekilde ikiye ayrılıyor; neye inanmak istiyorsan...
Peki o ikinci kule nerde, var mı hala
Aslında arkeolojik çalışmalarla, Sarayburnu civarındaki ikinci kulenin kalıntılarının zamanla yapılan yapılarla bütünleştiğini ve ne yazık ki günümüze ulaşamadığını söylüyorlar. Peki bu ikinci kuleyi nasıl biliyoruz? Bunun kaynağı, dönemin Bizans yazılı belgelerinde olması ve ne yazık ki kuleye çok az değinildiği için tarihçiler tarafından genellikle önemsiz kabul edilmiş olması. Ve ve ve Üsküdar’ı gezicekseniz bilmeniz gereken, asıl bilinmesi gereken gerçek bir aşkın somut bir eserle vücut bulduğu Mihrimah Sultan Camii’dir. Koca Sinan, Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultana duyduğu aşkını temsilen Üsküdar’da bu camiyi inşa eder. Aşkının bir diğer simgesi olarak İstanbul’un Fatih semtinde, Edirnekapı’da bir diğer camiyi daha yaptırır. Bu iki camii, mimari açıdan “ikiz” olarak kabul ediliyor; asıl bu yapıyı daha önemli kılan ise Boğaz’a nazır olacak şekilde, senede bir kez ay ve güneşin gök yüzünde kavuştuğu ana şahitlik edecek biçimde dizayn edilmiş olmalarıdır. Bu dizayn, Koca Sinan’ın “kavuşulamayan aşklar”a olan ince ve zarif göndermesini zannımca temsil ediyor. Ve İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini bilerek gezdiğinizde insanı büyüleyen bir yanı var bunu da demeden geçemeyeceğim.
Bunu biliyordum ☺ bilgilerle mutlu ettiniz efem
Rica ederim 🤷♂️🤷♂️ Neyi bildiğinizi bilmemekle birlikte, bilgiyle mutlu olabilen ender kadınlardan olmalısınız. Mutlu olmanıza sevindim. Başınızı çokta şişirmeden, Üsküdar’da bulunan Kız Kulesi ne pekte uzak sayılmayacak mesefede olan Fethi Paşa Korusu’nada uğramanızı tavsiye ederim. İçinde sosyal tesisi de mevcut; ‘vay be’ dedirtecek türden bir yer değil belki, ancak öğle sıcağında hem İstanbul manzarası hem de serinliğiyle iyi bir dinlenme noktası olabilir diye düşünüyorum.
Mihrimah sultan için yapılan camiiden bahsetmiştim. Bilgiyi çok severim hele ki detaylı ve özveriliyse
Kültürel tarihe özel bir ilginiz var anlaşılan Mihrimah Sultan camii ni düşününce. Anladım bilgide, spesifik olarak bir alana yoğun bir bilgi elde etmek mi bu yoksa Allah ne verdiyse gönderin gelsin türünden mi
Ben zeki olan severim, her kırıntıyı da severim
O zaman Evrim Ağacı’nın mobil uygulaması bence buradan daha faydalı olur. Her konuyla ilgili gerçekten çok kaliteli makaleler var ve eminim ilginizi videolardan bile daha fazla çeker. Bana sorarsanız, yazılı içerikler videolardan çok daha iyi geliyor.
Mert çağrı mı o benim bebeğim 😄
Nasıl olurda bir insan o benim bebeğim diye bahsettiği adamın kurduğu platformun mobil uygulamasını nasıl yükleyipte kullanmaz inanılır gibi değil 😂
Ben onu youtube dan takip ediyorum. Bazende yazılarını
Aslında uygulama burası gibi ancak tek farkı fitne fesat dağıtmak yerine makaleler araştırma yazıları gibi güzel şeyler barındırıyor. Çağrı nın kendi paylaşımları da güncel şekilde orada var. Bir de bir sürü Çağrı Mert gibiler var bu insanlar günde belki 2-3 makale paylaşıyorlar. Bu insanları takip edebiliyorsun paylaşımlarından faydalanmak için 🤷♂️🤷♂️
Bunu yeni duydum doğrusu bana linkini atabilir misin
https://evrimagaci.org
Kendi sitesinden indirebilirsin app store veya Google play store da bulamazsın
Bi bakıcam o halde teşekkür ederim. Baya kattın bana makbule geçti
Cevap
12Cevap
sevgilimle her yerde içerim
Karaköyde bir mekan var çatısı hem kız kulesine hem galata kulesine bakıyor, halici yarım görüyor bence en güzel manzara orada
Aaa. Mekan karaköy müdür diyorsun
Pardon karaköy dedim sirkeci eminönü tarafında
Bana tam konum ver bilmiyorum oraları 😄
Eminönü karaköyün tam karşısı oluyor arasında galata köprüsü var. orada teraslı hangi mekana çıksan en güzel manzarayı bulursun
O zaman konum eminönü?
Evet, hem kız kulesini görürsün hem galata kulesini, ama kız kulesini daha yakından görmek istiyorum dersen Üsküdardaki mekanlara gitmen lazım
Yoo eğer tek oturuşta daha keyif alacaksam eminönü daha iyi duruyor, tekne turu varsa ona da katılırım hem
Eminönü iskelesinde var boğaz turu sesli anons ediliyor zaten duyarsın
Bakıcam o halde, teşekkür ederim
https//www. tripadvisor. com. tr/RestaurantsNear-g293974-d307894-KIz_Kulesi-Istanbul. html
Seç birini
Ne güzel uygulama teşekkür ederim
Bence kahveni al kız kulesine karşı otur iç en güzeli
İşte, nerde 😄
O zaman orası en güzel yerlerden demek
Filizler Köftecisi Teras Kat ( Boş bulmak mümkünse )
Semt olarak neresi
Mecburen kekoların mekanda içeceksin kekolar ele geçirmiş orayı
Kuleye çıkıp iciver bari
Nasıl gidicem, yüzerek olur mu
Gidiş yok mu ki
Bilmiyorum sana soruyorum işte
Bende bilmiyom ki
Direkt kiz kulesine gitsene👌
Nasıl
Kız kulesine nazır olan bir yerde 😁😁
Uuu
Nerede içilir
Bilmem nerde 😄
Sen seç kahveler benden 😅
Üsküdarda çok pahalı bi yer varmış, içerim ödemem bak emin misin 😄
Hiç sorun değil 😅
Ehh zaten sana ödetecek değilim ya😅
Ben içtiğimi ödetmem ama çok bonkör gördüm seni 😄
youtube.com/shorts/9LB6cClAUEI?si=PXAZxCalpkPzwD2e
Kahveden sonra geçmesi muhtemel diyalog jdj
Önce yeseydik bari 😂
İlk içilen sabah kahvesiydi, sonra öğle yemeğine çıktık. Akşama doğru gün batımı eşliğinde akşam kahvesini içeriz hsj
Çay yok mu çay
Çay olmaz olur mu
Yanında simit ister misin
Kebaptan simite düştük cimrisin cimriiiiiiii 😂😂
Benim bunu hemen çevirmem lazım jsjsjs
Imh şey simit martılar içindi yani martılara simit atarak o denizin maviliğine karşı hem göz, hem gönül esteğine hitap etmek istedim. Jsjd
Burdan top dönmez boş ver sen 😂
Harem'de içersin orada güzel cafeler var ☺️
Polat Alemdar in oturduğu bankta
Bilmiyorum bilenler yardımcı olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?