Niyet ettim hasta hasta dondurma yemeye, içim yanıyor sanki 🤧🤧

Birazda Maraş dondurması aldım bu kesmez diye🥲😕
Niyet ettim hasta hasta dondurma yemeye, içim yanıyor sanki 🤧🤧

Birazda Maraş dondurması aldım bu kesmez diye🥲😕
Geçmiş olsun. Hastayken dondurma yemek, ‘soğuk’ olduğu için hasta etmez. Virüs ya da bakteri yapar onu. Ama boğazın tahrişse soğuk yiyecek, yangın yerine buz atmak gibi olur; anlık ferahlatır ama iyileşme sürecini uzatabilir. Yani mesele dondurma değil, bağışıklık sisteminin o anki savaşı.
Senin için Chatgpt'ye sordum 🙂
Hastayken dondurma yemek iyi gelir mi?
Hastayken dondurma yemek bazı durumlarda boğazı geçici olarak rahatlatabilir, ama bu “kesinlikle iyi gelir” anlamına gelmez.
Soğuk etkisi: Dondurma gibi soğuk yiyecekler boğazdaki iltihaplanmış dokuları uyuşturarak ağrı hissini kısa süreli azaltabilir.
Şişlik ve tahriş: Soğuk, damarlarda büzülme yaparak ödemi (şişliği) biraz azaltabilir.
Sınırlı etki: Bu rahatlama genellikle geçicidir; asıl sebep (virüs, bakteri, tahriş) ortadan kalkmaz.
Bazı kişilerde kötüleşme: Bazılarında süt ürünleri boğazda balgam hissini artırabilir veya tahrişi artırabilir.
Yani boğaz ağrısı varsa dondurma geçici bir serinlik ve rahatlama sağlayabilir ama tedavi yerine geçmez. Ilık bitki çayları, bol su ve doktor önerisiyle ilaç tedavisi daha etkili olur.
Hastayken dondurma yemek genellikle doğrudan hastalığı kötüleştirmez, ancak soğuk olduğu için boğazda tahrişe veya rahatsızlığa yol açabilir. Bu yüzden boğaz problemi varsa dikkatli tüketmek daha iyidir... geçmiş olsun
Teşekkür ederim
Geçmiş olsun. bildiğim ve araştırdığım kadarıyla bazı doktorlar hastayken soğuk su içmek ya da dondurma yemek boğazı şişirmez aksine iyi gelir demişti. ama tabi ki de emin değilim dikkat etmek de fayda var
Valla yedim bile 😕
Afiyet olsun ablam şifa olsun
Amin teşekkür ederim ablam
Cevap
33Cevap
Daha beter eder ama ben çılgınım ya hani hastayken bile dondurma yerim mesela 😄
Hiç bişey olmaz ye gitsin şifa olur 😂
Geçmiş olsun 💐 brnde daha üzerimden atamadım şu öksürüğü ve haksizliği, hayırlısı bakalım, sende o dondurmayı yavaş yavaş tadını çıkara çıkara ye o zaman bşr ley olmaz
Sıcak havadasın dokunacağını sanmıyorum, afiyet olsun ve umarım çabuk toparlanırsın🙏🏻🤦🏻♂️💐
Güzel şeyler düşün, üzülme, hastalığı kabullenme, at içinden çıksın dağlara taşlara 😄
😀✌🏻
Boğazların ağrıyorsa keşke yemeseydin ama herhalde yedin ne diyelim şifa olsun bu arada geçmiş olsun dostum 🧿
Amerikalılar hastalanınca.. ateşleri yükselince dondurma yiyorlar, ateşleri iniyormuş.. denemedim, çünkü annem beni gebertir djjsjsj
boğazın şişmişse, doktorların önerisi dondurma yemek yönündeydi ama bu doktorlar kimdir necidir bilmiyorum :D kaynağını araştırmadım.
ama üzerine mutlaka bir bardak su içmen gerekiyor, ondan eminim.
afiyet bal şeker olsun :)
Çivi çiviyi söker tatlım… Daha beter olma ama… Üzülürüm… 😘
Boğaz şişkşnliğine dondurm iyi gelir diyorlar doktorlar zaten geçmiş olsun.
Yenir yenir afiyet olsun bu sıcakta başka ne yenir ki
Boğaz ağrısına en iyi tedavi soğuk birşeylerdir zaten.
Evet. Çünkü sıcak da üremeye devam eder mikrop.
Hastalandığınızda dondurma yemek tam tersine sizi rahatlatır. Anjin durumunda her zaman dondurma yerdim
Eder kakaolu vanilyalı dondurma severim sen yeme geçmiş olsun..
Yoo yavaş yersen etmez, tedavi için doktorlar yavaş yiyin diyo.
Ben zannetmiyorum hatta boğaz ağrısına bile iyi geliyor
İçinde bakteri üremesi olmadığı sürece dondurma hasta etmez👍
Hasta olan biri hasta olmaz
Ben yiyorum iyi geliyor
Çivi çiviyi sökermiş🥳
Ayy canım istedi bı bakayım dolaba bende 🤣
Bence iyi geliyo bende yiyom 😃
Şifa olsun 🙂
🙂😘❤
Dondurma iyi eder hasta eder diyen yalan söylüyor
Bişey olmaz, afiyet olsun
Helvali daha guzel oluyor