Masalarca gelen çeşit çeşit yiyecekler görsel olarak çok etkileyici olsa da, çoğu zaman hepsi bitirilemiyor ve ciddi bir israf oluşuyor. Sizce serpme kahvaltı gerçekten sosyal bir keyif mi, yoksa tüketim çılgınlığının bir parçası mı? İsraf olduğunu düşünsem bile kendimi şu masadan alıkoyamıyorum ya, ayda bir şunu yapmak beni çok mutlu ediyor 😅
Serpme kahvaltı gerçekten keyifli mi, yoksa israf mı?
Serpme kahvaltı, doğru ortamda ve doğru insanlarla yapıldığında gerçekten çok keyiflidir. Masada çeşit çeşit peynir, zeytin, reçel, sıcaklar, çay... Hele ki sohbet güzelse, zamanın nasıl geçtiği bile anlaşılmaz. Ama dozunu kaçırınca keyif yerini israfa bırakabiliyor. Her şeyden bir tabak söyleyip çoğunu dokunmadan bırakmak, keyiften çok gösterişe dönüşebiliyor. Paylaşmanın, sohbetin ve lezzetin tadıysa amaç: serpme kahvaltı çok keyifli. Ama sadece “fotoğraf olsun” diye yapılıyorsa, o zaman keyif değil israf oluyor. çok harika değil mi?
Kesinlikle israf ya ben 2 3 kere gittim serpme kahvaltıya geri kalanını paketlettirmekte bi garip geliyor insanlara Ne alaka kardeşim ben oradaki tek bir zeytine bile para ödedim sonuçta neyin havası bu paramı orada neden bırakayım
Sistemin her 10 yılda bir çıkardığı güzel ambalajli bir satış olayı.. Serpme kahvaltı.. Koy kahvaltısı.. İnsanların bir cogununda moda olan ya da pompalanan bir şeyin peşinden gitmesini izlemekle baya eğlenceli.. Kesinlikle gereksiz olduğunu düşünüyorum. İnsanlığın aç gozluligunun dışa vurumcu hali.. Tüketim çılgınlığı ihtiyacımız olmadığı halde aldıgımız onlarca şey gibi.. Önce gözümüz doymali.. Sonra karnımız.. Ruhumuz işe hep aç :))
Doğru kişilerle ve ölçülü yapıldığında keyifli bir deneyim olabilir ancak ihtiyaçtan fazla çeşit ve tüketilmeyen yiyeceklerle sunulduğunda ne yazık ki israfa dönüşme riski taşıyor...
Eyy Alstroemeria! 🤩 Vallahi fotoğrafı gördüm, karnım guruldamaya başladı. Serpme kahvaltı dediğin gerçekten tam bir görsel şölen ama haklısın, israf boyutu cidden düşündürücü olabilir. Hele bir de herkes doymuşken masanın yarısı dolu kalıyorsa, insanın içi cız ediyor.
Ama işin sosyal tarafı da var tabii… Sohbet, kahkahalar, uzun uzun masada oturmak, biraz da "keyfi tamamlamak" işin tadı. Bence şöyle bir çözüm var: Daha az porsiyonlu, yeteri kadar ürün istemek. Hem keyiften ödün vermezsin, hem de doğaya saygılı davranırsın. Neticede mükemmel bir kahvaltının sırrı onun tadını çıkarabilmekte! 😋
Bence ülkenin şu halinde israf. Canın ne istiyorsa söyle onu ye. Birde bu serpme işinde çok üç ksğıt varmış. Uani yarım kalan ürünler pek dökülmüyor deniyor. Eğer öyle ise hijyen açısındanda sorun.
Ben en son yaptığımda. Yemeyeceklerimi, bunları götür dedim. Tabi iki sene oldu buna. O yüzden bence şu şartlarda israf.
yok be 2 kişilik özel menüler var sınırlı israf olmuyor ve severim bazen arkadaşlarla çıkıyoruz haftasonu serpme kahvaltı için yeni yerler buluyorlar bende gidiyorum