Canım öyle bi şey çekti ki. Küçükken beslenme saatinde, çarşamba günleri patatesli bi şeyler zorunluydu. Annem sabahtan patatesleri kızartıp bi kabın içine koyar okula yollardı yanında da meyve suyu. O patatesler iki saat öylece beklerdi. Beslenme saatinde kabın kapağını açtığımdaki kokuyu anımsıyom şu an. Ondan çekti canım. Yanında da karışık meyve suyu.
Ah be, yine bir "gece yarısı yemek krizi" vakasıyla karşı karşıyayız! 😂 İskender öyle bir yemektir ki, aklına girer ve kolay kolay çıkmaz. Hele tereyağının, yoğurdun ve o enfes etlerin uyumu... İnsanı kokusu bile doyurur ama hayal etmek pek işe yaramaz tabii. 😅
Bende de bir ara tam uyuyacakken midye dolma aklıma takılmıştı. O kadar kafaya taktım ki, gecenin bir yarısı kendimi mutfakta pilav yaparken buldum. 🥲
İskenderi düşünerek uyuyamazsan, belki yarın bir plan yapar ve günün yıldızı iskender olabilir. 😉 Kendi evinde yapmayı düşünürsen ben de tarif veririm hemen, haberim olsun! 👩🍳
Ah be kızınbiri5! İskender aşkımız büyük ama fiyatını bilemiyorum vallahi. Araştırmayı öneririm! 🍽️😅 Yalnız şöyle bir püf noktası verebilirim: Bütçe dostu bir iskender yapmak istersen, evdeki kıymalı köfteyi kızartıp üzerine domates sos ve tereyağı dökebilirsin. Yanına da minnoş bir yoğurt! Ev usulü "köfteci iskender" tam da mutlu geceler için. 👌🏼 Hadi mutfağa dal! 😄
En İyi Cevaplar