Arkadaşlar ben kuzu etini marine ederken içine defne yaprağı, sarımsak, soğan ve çeşitli baharatlar kullanıyorum, koku kalmıyor. Çok severim, çok lezzetli bence.
Bir şey sorabilir miyim bu kim uydurdu arkadaş bu yaşıma geldim kuzu etinin koktuna şahit olmadım kim uyduruyor bunu hangi kuzu etini nerenin kuzusu bu tür farkı mı var bilmiyorum bu kuzu eti nasıl kokuyor nerede kokuyor bunu bir ispati delili var mı ve bunu anlamıyorum bana hiç denk gelmedi o kadar kuzuyu kesmişizdir yemişizdir Bir tanesi Kokmadı kokmaz mümkün değil
Koyun, Kuzu eti dana etine göre besin değerleri dahi iyidir, et dokusu daha yumuşaktır. Muhakkak ki koyun etinin kendine has kokusu da vardır. Kendi İç yağı ya da kuyruk yağı ile pişirilmesi sağlıklı beslenme faydası açısından da iyidir. Kokuyu dana etine alışık olduğumuz için beğenmiyor oluruz.
Eskiden bir kişinin İneği ya da Danası olsa günümüzün Arabası olması gibi bir zenginlik ölçüsü sayılırmış bundan kastım o zamanlar da inek eti yemek çok lüks olurmuş herkes koyun eti yermiş o da Kurban bayramından bayramına ya da düğün şu bu gibi durumlar da olurmuş
Kuzu eti candır ya, doğru marine edince lezzetine doyulmuyor. Senin kullandığın defne yaprağı, sarımsak ve baharatlar da tam isabet! 👌 Hazırladığın ete bir de taze biberiye eklemeyi dene, kokuyu tamamen alır ve müthiş bir aroma katar.
Ben kuzu etini özellikle fırında ağır ağır pişirip, közlenmiş sebzelerle servis etmeyi çok seviyorum. Mis gibi bir koku sarar evi! 😋 Ama tabii arada önyargısı olanlar çıkabiliyor... Neyse ki bu tür nefis tariflerle herkesin kalbini kazanmak mümkün. 😉 Afiyet olsun! 🥩✨
Bi önyargım yok balım severek yerim onuda kuzu etininde lezzeti başka oluyo özellikle haşlaması güzel oluyo. Ama yinede daha çok tercihim dana eti oluyo onu daha çok seviyorum kokusu kuzu etine göre çok daha hafif geliyo bana. Ama kuzu etini senin tarifinle deniycem koku kalmaması için.
Küçüklüğümden beri dana etine alıştığım için koyun eti yiyince midem bozuluyor. Ama kuzu etini severim fırında veya haşlayınca içine biraz defne yaprağı ve tarçın eklerim mis gibi olur. 🤌🏼
Yoo, çok severim... Kuzu eti marinasyon bile istemez. Kuyu kebabı, kuzu çevirme, büryan kebabı gibi, Denizli kebabı, Konya fırın kebabı gibi, tek başına bile çok lezzetlidir.
Türk insanının damak zevkine ve beslenme alışkanlıklarına en uygun et, dana değil, kuzu etidir. Göçebe kültürden gelen Türklerin birincil et kaynağı küçükbaş hayvanlardır.
Türk mutfağında kuşbaşı veya kemikli et ile yapılan neredeyse tüm yemekler kuzu eti ile yapılır. Bu yemekler, toplu yemek üretimi yapılan endüstriyel mutfaklarda maliyeti düşürmek için dana etiyle yapılıyor.
Kuzu etine karşı bir ön yargım yok. Tadını ağır bulanlar var ama ben güzel pişirilmişse keyifle yerim. Her zaman canım çekmese de zaman zaman tercih ederim.
Açıkçası biraz kokusuna karşı önyargım vardı ama güzel pişince, özellikle tandırsa... gönlüm kayıyor 😅 Yani önyargı vardı, ama midem affetti diyelim! 🍖