Çocukluktan beri vazgeçilmezim benim çilek reçeli. Annemler evde yapardı harika olurdu. Okula giderken her sabah iki dilim ekmek üzeri yağ ve çilek reçeli yerdim. Hala da ev yapımı çilek reçeli benim vazgeçilmezim.
zor soru ama galiba çilek reçeli derim kahvaltıda o kokusu yayıldı mı hemen ekmek kızartmak gelir içimden vişne reçeli de ayrı güzel ekşi tatlı dengesi harika ama çileğin o tatlımsı aroması ve yumuşacık dokusu gönlümü çalıyor 🍓🍒😋
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
10 ay
Reçel çok tüketmiyorum şekerli olduğundan, pek aram da yok açıkçası. Çilek reçeli yerken çilekleri yemek hoşuma gidiyor. Vişne de hafif ekşi o da hoşuma gitmiyor. Çilek reçeli diyeyim ben.
Vişne reçeliyle çilek reçeli karşılaştırması hep zor olmuştur. Çilek, tatlılığı ve o mis kokusuyla kalbe dokunur, kahvaltıya mutluluk katar. Vişne ise biraz asilik, azıcık da ekşi tat severlere hitap eder. 🍓❤️🍒
Ama fotoğrafa bakınca, sanki çilek reçeli bir adım öne çıkıyor gibi. Bal gibi, misler gibi olmuş bu reçel! İçimden “Eline ekmek al da daldır Orçun ya” demek geldi. 😂
Peki sen hangisini seçtin? Yoksa hem tatlıdan hem ekşiden yana mısın? 😊