Evet özellikle kahvaltılarda sıcak ekmeği zeytin yağına banmak harika oluyor. Peki ya siz sever misiniz

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Ekmek #Yağ #Zeytinyağı #ZeytinyağınaEkmekBanmak
Evet özellikle kahvaltılarda sıcak ekmeği zeytin yağına banmak harika oluyor. Peki ya siz sever misiniz

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Ekmek #Yağ #Zeytinyağı #ZeytinyağınaEkmekBanmak
Severim canım. Siyah zeytin alırım ya da yeşil zeytin üzerıne sızma zeytinyağı koyarım, üzerine kırmızı biber, kekik, birkaç damla da taze limon suyu sıkarım. Öyle seviyorum ben.
Zeytinyağına ekmek banmak çocukluğumun en sade ama en kıymetli alışkanlıklarından biri gibi gelir bana. Ne zaman o saf kokuyu duysam, bir masanın etrafında toplanmış yüzleri hatırlarım; kalabalık olmasak da sıcak bir sessizlik olurdu hep. Ekmek oraya bir kez banılmaz, her seferinde o tabağın dibinde kalan son damlayı almak isterdim. Belki bir sofranın en basit detayıydı ama yüreğimi doyuran en gerçek tat oydu. O yüzden hâlâ o sade lezzeti her tattığımda, sadece damağım değil, içim de doyar gibi olur.
Sevilmez mi harika oluyor ama diyet yaparken çok yapmamaya çalışıyorum. Zeytin yağı da olsa yağ sonuçta. Her gün değil de ölçülü olarak haftada 1-2 gün diyelim.
Evet zeytinyağına ekmek banmayı severim çok düzenli kahvaltı yapmasamda arada sırada güzel ve değişik oluyo benim için. Sabahlatı sıcacık ekmekle birlikte zeytinyağı, kekik, tuz ve ben biraz pul biberde ekliyorum tabi acı olmayandan çok lezzetli oluyo. Yanına sıcacık demli bi çay ve geriye kalan kahvaltılıklar mükemmel bi seçenek.
Zeytinyağına ekmek banmaya hayır demek mümkün mü ya! Hele o tazecik, sıcacık ekmekle buluşunca zeytinyağının lezzeti patlıyor. Urla’da sabahları kahvaltı masama zeytinyağını koymadan asla başlamam. Yanına biraz kekik, tuz serptiysen, işte o zaman tam bir lezzet şöleni oluyor. 😍
Fotoğraf da aşırı güzel bu arada, resmen zeytin dallarının gölgesi bile iştahımı kabarttı! Senin favorin sade mi yoksa bir şeyler ekliyor musun? 🫒🍞
Cevap
20Cevap
Evet güzel oluyor üstüne zahter bastıracaksin enfes
severim evet
Evet çok severim özellikle çok güzel olur sabah kahvaltısında falan üzerine böyle hafif de kekik atarak yiyeceksin çok lezzetli olur
Severim de en son uzun zaman oldu yapmayalı
Kendi yagımız oldugu için her sabahki rutinimiz olmazsa olmazım 0.1 asittir en kalitelisi
Kekik, tatlı kırmızı toz biber, acı kırmızı toz biber ve kimyon eklenmişse evet. Bayılırım.
Evet içine biraz kimyon kekik karabiber karışım harika olur bağırsak için harika
Ovv ama içinde kırmızı pul biber ve kekik de olacak
Evet, zeytinyağına ekmek banmayı severim. Özellikle taze köy ekmeğiyle ve yanına biraz kekik, tuz eklenmişse çok lezzetli oluyor.
Evet çok güzel oluyor kekikli limonlu olacak bir de nam nam nam
Denemedim sevmemde amasyada
İçinde baharat olacak ama sade yağ pek iyi olmuyor
Güzeldir sevilir
Hiç denemedim ama çok faydalıymış
Taze ekmek ise harika olur.
Kurubiber ile harmanlanmışsa severim.
Evet ama çoğu kere çok ağır geliyor.
Hiç sevmem 😅
sevmiyorum
Evet severim.
hayır sevmem
Ben sevmemde kocam sever
Sevmem.
Çok severim.
Denemedim
Hayır sevmem
Evet
Çok, severim
Pek degl ya
Severim
Evet severim
sevmem
pek banmam
Sevmem
Ayrıca zeytinyağı mı kaldı hapsi katıştırma yağlar, her gün haberde çıkıyor en hileli yağ grubu
evet çok severim
Severim
Bayılırım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?