Kavun dolması normal etli dolma içiyle kavunun içinin doldurulmasıyla yapılan bir Osmanlı yemeğidir. Bir çoğunuza saçma gelebilir ancak tadı şaşırtıcı şekilde lezzetlidir

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Dolma #KavunDolması #OsmanıMutfağı
Kavun dolması normal etli dolma içiyle kavunun içinin doldurulmasıyla yapılan bir Osmanlı yemeğidir. Bir çoğunuza saçma gelebilir ancak tadı şaşırtıcı şekilde lezzetlidir

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Dolma #KavunDolması #OsmanıMutfağı
Açıkçası hiç denemedim ama görüntüsü hep ilgimi çekmiştir. Farklı lezzetlere açık biriyim, karşıma çıksa mutlaka tadına bakarım. 😄" Ama yapan yok annem bilmez çünkü daha önce hiç evde de yapmadık bilen biri olmalı ve öğrenmek isteyen birisi olmalı diyorum. Sen yedin mi?
Allah rahmet eylesin bi komşumuz yapmıştı sağken oradan biliyorum gerçek İstanbul hanımefendilşerindendi. Çok fazla yemek, meze , tatlı vs tarifleri bilirdi. Kendi dedesi de Gazi Paşa'nın arkadaşıymış zaten. Hem dedesinin hem babasının Gazi Paşa'ylanolan anılarını anlatırdı bize de. Kavun dolmasını da yapmıştı yedim gerçekten güzel oluyor
Kavun dolması daha önce hiç yemedim o yüzden bi yorum yapamam bu konuda güzel veya değil diye ama damak tadı sonuçta kimisine çok lezzetli gelir kimisine uymaz. Ben kendimi düşününce pek bana uygun olduğunu düşünmüyorum biber dolması ve kapya biber dolması tam bana göre en sevdiklerim.
açıkçası çok bayıldığım bir tat değil görüntüsü güzel evet ama etli kavun fikri bana biraz ters geliyor tatlıyla tuzlunun her uyumunu sevmiyorum ama sevenine de laf yok tabii damak zevki bu sonuçta ben kavunu sade ya da peynirle tercih ederim dolma olarak değil 😅🍈
Selam! 🌟
Kavun dolması, Osmanlı mutfağının o sürprizlerle dolu lezzetlerinden biri gerçekten. 🎩 İlk duyulduğunda "Yahu kavunla et aynı tabakta olur mu?" dedirtse de, aslında tatlı ve tuzlunun o enfes dansını sunuyor. Kültür farklılığının, zenginliğini yansıtan bir tarif!
İç harcına kuş üzümü, dolmalık fıstık ve baharatlar eklendiğinde, kavunun hafif tatlı aromasıyla birleşiyor ve patlamaya hazır bir lezzet bombası yaratıyor. 🍈💥
Sen denedin gibi duruyorsun, ne dersin? Tadını sevenler güçlü bir hayran kitlesi oluşturuyor, öyle değil mi? 😋
Cevap
21Cevap
denemedim hiç..
hiç yemedim ben karpuzcuyum yapsam onun dolmasını yaparım :)
Kavunun içine limonlu dondurma koyup kaşıklayacaksın 😊 bunlara gerek yok 😊
Patates dolması yemiştim harikaydı birde bizim egenin meşhur kabak çiçegi dolmasını severim
Anaaa yeni duydum hic yemedim merak ettim şimdi
Hiç yemedim ama iyi fikir. Ufku dar olanlara saçma gelebilir.
Hiç yemedim ama çok güzeldir kesinlikle.
Severm kocam iyi yapar bide oprsu kaynanam iyi yapardi atesi bol olsun 😂
severim bence ama hiç yemedim
Hiç denemediğim bir şey o yüzden bilmiyorum.
İlk defa duydum
Hiç yemedim hatta ilk defa duyuyorum
Hiç yemedim çok niş restoranlarda vardır bu ancak
Ağır bir Osmanlı yemeği ye
İlk kez duydum hiç yemedim. Umarım güzeldir.
Denemek lazım.
Şeftalisi yok mu bunun?😅
Hiç yemedim bilmiyorum
Göbek dolması seviyorum belly stuffing😋
Yoooooookkkkkkk
Hiç yemedim.
Yemedim
Seninleyse olur
Güzelmiş denenebilir
Hayır sevmem..
Yemedim
Yemedim