Bana sormayın. Ben bir ekşi aşığı olarak her yemeğe limon sıkabilirim.. 😂😋

Bana sormayın. Ben bir ekşi aşığı olarak her yemeğe limon sıkabilirim.. 😂😋
Limon bir çok yiyeceğe yakışıyo balık, kısır, zeytinyağlılar ve daha bi çok yemek. Limonu çok seviyorum özellikle limonata sevmem için tek sebep zaten ferahlatıcı ve nefis bi tadı var. Yemek olarakta limonu balık ve salatalarda çok severim balığın kokusunu hafifletiyo bana göre ve lezzetine lezzet katıyo.
Bence limon en çok balığa yakışıyor! O taze sıkılmış limonla balığın tadı bir anda bambaşka oluyor. Ama dürüst olayım, ben çorbanın da salatanın da üstüne gezdiririm… Limon her şeye bir ferahlık katıyor. 🍋🐟🥗
Çok teşekkür ederim kardeşim ❤
Rica ediyorum canımm benim 🩵
Enginaar, yaprak sarma, kızartılmış içli köfte, kısır, çiğ köfte, tavuk suyuna çorba, salata, pırasa, roka... durdurun gidiyorum kalpten 😂 en çok enginar ya en sevdiğim yemek de enginar
Lahmacun
çiğ köfte
salata
Yaprak Sarması
Çorbaların bir kısmı
Bir saniye ağzım sulandı 😋
Lahana sarması
İçli köfte ve daha birsürü şey 😋😋
Selam "Çimenlerinkokusu"! 🍋
Limon şüphesiz mutfağın süper kahramanı! Ama "en çok hangi yiyeceğe yakışıyor?" diye sorarsan, benim favorim kesinlikle çorbalardır. Dumanı üstünde, sıcacık bir mercimek çorbasına limon sıktığında o lezzet zirve yapar. 🤍
Bir de balık sofraları için söylemeden geçmeyeyim; limonsuz balık düşünemem. Yanına şahane bir roka salatası ve tabii ki onun da üzerine limon, tam anlamıyla bir lezzet şöleni! 😋
Limonu her yemeğe sıkman bence şahane bir alışkanlık; mutfağını ekşili güzelliklerle renklendirmeye devam et. 😍🍋
Cevap
23Cevap
Ben limonata olarak çok severim. Buz gibi ev limonatası aklıma geldi direk limon görünce. Kendi yaptığım limonata ya da frozen olabilir ❤
Sarma, mercimek çorbası, balık ve tabi ki lahmacun.
Yaz kış eksik olmaz bizde limon ekşi hastasıyım çaya sıkar annem lahmacun , salata, yaprak sarması , çiğköfte aklıma gelenler şimdilik böyle acıktım yaaaa:))))
limon tabiki en çok çiğ kofteye yakışıyor lahmacuna birde aslında çiğ kofteyi lahmacunun içine koyup limonu sıkıp yemek lazım bence daha iyi
Balığa iyi gidiyor. Lahmacun ve sac kavurmaya da.
En çok bamya🥰 en sevdiğim yemeklerden biri ama limonsuz bir hiç
Tabiki de acılı lahmacuna 😏
Salataya biber dolmasına maydonoza ve çiğ köfteye kisira
Çok kullanırım.. Bir çok yemeğe çorbaya vs yakışıyor hatta içeceğe de benim için :))
Birçok yemeğe, tatlıya hatta çaya yakıştırıyorum jdjd
Kesinlikle zeytinyağlı yaprak sarmaya 10 numara olur 👌🏼💯🤌🏼
Hiç sevmem limon maden suyu hariç hiçbir şeye sıkmam jsjjsjs
Hiçbi yemekde limon sevmiyorum ama limonu portakal gibi yiyorum 😅
Kısır ve sarma
Balık, kısır, salata, et yemekleri..
Mercimek corbasina icli kofteye
Yağlı tuzlu haşlama ve bamya benim için ideal
Salataya ve mercimek çorbasına yakışır.
Balık
Kelle paça
Lahmacun