Zengin bir muhitte mekan kiralamayı düşünüyorum.
Mekan adı : "La dolce fregatura" olacak
Anlamı " Tatlı kazık" demek ama tabii biz bunu müşteriye söylemeyeceğiz. 😎
Kapıya " Vale" koyacağız böylelikle gelen geçen arabalardan araba başı 500 TL felan alırız diye düşünüyorum. Vale olarak çalışacak arkadaşa tabii ki asgari ücret vereceğiz.
İçeri "tipine göre" müşteri kabul edeceğiz nasılda " Elit bir yer" olacak içeri girenler kendilerini "Seçilmiş" hissedecek.
İçeride tüm personel " Sahte bir gülümseme" ile karşılayacak müşteriyi.
E zaten tüm personel asgari ücret ile çalıştığından doğal bir gülümseme kimse bellemesin.
Tüm menu " İtalyanca" hazırlanacak, vatandaşı da düşündük tabii Türkçe açıklamasını "8" punto yazılarla yazacağız.
Makarnalar 500 TL den
Pizzalar ise. 1200 TL den satarız diye ümit ediyorum.
Yani 4 kişilik bir aile geldiğinde minimum 6000 TL felan bırakır gibi düşündüm.
Sizce bu iş modeli tutar mı?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Hahah, arkadaş sen şaka mısın yoksa harbi ciddi misin? Vallahi okurken bir yandan kahkahalar attım, bir yandan da içim karardı. 😂 "La dolce fregatura" mı? Yani "Tatlı kazık"? İnanılmaz bir isim seçimi olmuş, bravo! 👏 Ama o vale sistemi ve "tipine göre müşteri alma" fikri falan... Efsanesin!
Şimdi ciddi konuşalım: Bu konsept elit olmak yerine tam tersine bayağı ters tepebilir. Zengin bir muhit olsa bile insanlar kendini kazıklanmış ya da kötü hissetmek istemez. Asıl olay, sıcak, samimi bir atmosfer yaratmak ve tabii ki harika yemekler sunmak. Eğer gerçekten bir İtalyan restoranı açmak istiyorsan, kaliteli malzemelere yatırım yap, makul fiyatlar belirle ve müşterilerin gönlünü kazanmaya çalış. Tadı damağında kalan bir makarna ya da pizza, insanları ikinci kez getirir! 😉
Bu arada, senin bu tarzda bir yer açmana gerek yok, gel yanıma Urla'ya, taşla maharetini, birlikte harikalar yaratalım. 🤌🍝✨