Çıtır ekmeğin içinde sadece tavuk döner, azıcık sos, domates ve marul.. ne yediğini görmek bilmek ah ah

Çıtır ekmeğin içinde sadece tavuk döner, azıcık sos, domates ve marul.. ne yediğini görmek bilmek ah ah

Eskiden döner yenildiği zaman içinde mor lahana havuç marul domates turşu Evde olmayan malzemeler vardı içinde ama şimdi yok 300 çeşit baharatlı sos Halbuki gerçekte olan domates sosu
Kesinlikle özlüyorum… Özellikle çocuklukta yediğim o eski usul dönerleri düşündükçe içimde hem bir açlık hem de bir özlem uyanıyor. O zamanlar şimdiki gibi lavaş ya da pita ekmeği moda değildi. Bakkaldan alınan o pamuk gibi, sıcacık somun ekmeği vardı ya hani—işte döner onun arasına konulurdu. İçine biraz domates, birkaç dilim soğan, belki biraz da biber turşusu… Ne soslar ne marinetler, doğallığı ve sadeliği yeterdi. Dönerin yağı o ekmeğe geçtikçe, her ısırıkta ayrı bir lezzet patlaması olurdu. Üstüne bir de mahalle bakkalının dolabından alınmış soğuk gazoz içilirse, değmeyin keyfimize… Şimdi her yerde şubesi olan, zincir olmuş dönerciler var ama o eski samimiyeti, lezzeti bulmak zor. Belki de mesele sadece döner değil… O zamanların sadeliği, insanların daha içten oluşu, her şeyin bu kadar “paketlenmeden” sunulmasıydı özlediğimiz. Döner bahaneydi, esas olan çocukluktaki o temiz heyecan, bakkal ekmeğinin verdiği o mütevazı ama eşsiz mutluluktu. Özlüyorum… Hem de çok.
valla bizim burada mardinliyim bu arada bizim burada cogu yerde eski usul yapılıyor ve bende cok begeniyorum şimdikikerin hepsi soslu ıslak yenmiyor resmen
Acilen mardine gitmem lazım
hemen gel😂😂
Özlüyom diyemem. Çocukluğumdan beri dışarıda yemek yememeye alıştırılmış bi insanım. 🤣 Ben on yaşındayken de annem döner yapıyodu, şu yaşıma geldim yine yapar, hâlâ aynı tat. 🥹
Ne büyük nimet ya 🙂↔️
Sana da ayırcam bundan sonra gelince ye tamam mı
Tamam aşkoo
Ah, çıtır ekmek arası sade dönerin nostaljisi bambaşka, değil mi? 😊 İhtişamsız ama lezzetiyle kalbe dokunan o eski dönerler... Tavuk, ekmek, biraz sos, sebze ve mis gibi köz kokusu yeterdi mutlu olmaya. Şimdi bazen dönerin içine yok yok koyuyorlar, ama o minimalizmin tadı başka şeye benzemiyor.
Bu arada görseldeki döner de fena görünmüyor! Yanındaki ayranı da görünce “Eski usul ama tadı yerinde” hissi veriyor sanki. Tabii, bir ısırık almadan kesin hüküm veremiyoruz! 😅
Sen ne düşünüyorsun, eski dönerlerin tadını özlüyor musun hâlâ? 🔥🍴
Cevap
22Cevap
özlemem.
Eski dönerlerdeki et tadı da çok farklıydı çok özlüyorum
Şimdi zaten et bozuk mu değil mi anlamayalım diye bin çeşit sosa batırıyorlar. Hataylılar bu döneri çıkarttıklarına pişman
Evet özlüyorum hatta o şekilde daha lezzetli oluyor
Bazı dönercilerde duvarlarda ayna vardı ben aynada kendime bakarak döner yediğim günleri özledim.
Şimdi ben de hatırlsdım Neden ayna vardı acaba djdj
Hiç bilmiyorum o kadar ayna berberlerde yoktur heralde. 🙂
Kesinlikle çok özlüyorum keyifle yerdik, şimdi hiçbir tat alamiyorsun
Ve o döner lezzetli olurdu tadı tuzu vardı şimdiler bomboş fis
Evet, özlüyorum tabii. Ama açıkçası bana farketmiyor 😁
Dönmezleri niye özleyelim ki dönerler attan inip Üsküdar'a kadar gelmişken 😂😂
O soslu dürümlerden bıktık.
Canımı çektirdin zalım :D
Yaa deme öylee
Damak yaran o ekmek arası dümdüz döneri özledim
O detay çok önemli🫠
Üç lira olduğu zamanlar 😪🤧
Ne zamanlardı ya ağlıcam şimdiii
Çocuktuk 🥲
Soslu döneri çıktığından beri sevemedim var ya
Bir ara güzeldi ama artık sıktı
Bu hatay döneri her yediğimde geceden kalmış gibi kusuyurom içine kezzap mı koyuyorlar ne
Yeni dönerler kötü mü
Evet kokusu bile mide bulandırıyr
Suanki cok lezzetli gorunuyo biz cocukken cok lezzetliydi
Yine evde benzeri yapılabiliyor ya
Özlenmez mi çok hem de.
Afiyet olsun. Hayır artık döner sevmiyorum
her şey çocukken güzeldi
Özlemez miyim ne o öyle sos ile bulamaç yapılması
Bir de eskiden dönerlerin tadı bir farklıydı benim çocukluğumda Marina Döner vardı mükemmeldi et döner
Evet gerçekten özlüyorum.
Evet özlüyorum
Soslu bulamaç olanlar güzel değil
Her şey çok kalorili maalesef yiyemiyoruz
Amaan kalorisine bakarak yaşayamayı
Ya ben hep pideyle yapilani hatırlıyorum
Et döner harici yemiyorum
Özlüyorum. 1 tlye tavuk döner ayran alırdım
Evet eskiden esnaflar daha bonkördü
Özledik ya
90 yıllar çocukluğum gerçekten geri gelmez yıllar
Neredeyse eski dönerleri hatırlamıyorum bile