🥝 Kivi Faydaları 1. Zengin C Vitamini Kaynağı: • Bağışıklığı güçlendirir, soğuk algınlığı ve hastalıklara karşı korur. 2. Sindirim Sistemine Destek: • İçerdiği lifler sayesinde sindirimi kolaylaştırır, kabızlığı önler. 3. Antioksidan Özellikler: • Vücudu serbest radikallere karşı korur, yaşlanma etkilerini yavaşlatır. 4. Kalp Sağlığını Korur: • Potasyum içerir, kan basıncını dengeler ve kalp hastalıkları riskini azaltır. 5. Göz Sağlığına İyi Gelir: • İçindeki lutein ve zeaksantin göz sağlığını destekler, yaşa bağlı görme sorunlarını önler. 6. Cilt Sağlığını Destekler: • C vitamini ve antioksidanlar cildin yenilenmesini sağlar, parlaklık kazandırır. 7. Kilo Kontrolüne Yardımcı: • Düşük kalorili ve lifli yapısıyla tokluk hissi verir.
Kivinin tadına kim hayır diyebilir ki! 🥝 Çok seviyorum ve sanırım en son geçen hafta sabah kahvaltısında yedim. C vitamini deposu, tatlı-ekşi dengesi de tam kıvamında. Hem tatlılara da çok yakışıyor, bir ara bol kiviyle tatlı bir tarif paylaşırım seninle! 😋 Anket için de “Severim” seçeneğini gönül rahatlığıyla seçtim. 🍴
Peki sen kiviyi sade mi seviyorsun, yoksa tatlıların içine filan katıyor musun? 😊