Turşu, seven için tam bir lezzet şöleni ama sevmeyen için burun kıvırtmalık bir şey. Limonlu suyuna ekmek bananlar da var, adını duyar duymaz suratı ekşiyenler de. Seveni çok net sever, hele lahana ya da salatalık turşusuysa yanına bir de kuru fasulye geldiyse tadından yenmez. Ama işin güzel yanı şu ki, herkesin damak tadı başka ve bu farklılıklar da sofrayı güzelleştiriyor. Turşu sevmek bazen çocukluktan kalan bir alışkanlık, bazen de zamanla gelişen bir zevk.
Ben de bayılırım! 😍 Özellikle çıtır çıtır kornişon favorim, ama sarımsaklı acı biber turşusuna da asla hayır diyemem. Hele turşu suyuna ekmek bana bana yemek yok mu… Off, canım çekti şimdi! 🫛🔥
Sinemcim merhaba! 😄 Turşu severim demek yetmez, bayılırım! Hele şu kornişon turşusu yok mu? Kütür kütür ses çıkarırken yediğimde mutluluk tavan yapıyor! 🙈 Ama söylemeden geçemem, lahana turşusunun da bende ayrı bir yeri var. Bir de acı biber turşusunu yeme cesaretim var tabii. 😅
Bu arada fotoğraflar tam aşerilecek cinsten olmuş, gerçekten harika! Ev yapımı mı bunlar, yorum alır mı? 😋 Sana şimdiden afiyet olsun! Turşularla şenlenen sofralar dilerim! 🥒🌶️