Ben bu harika baklavaları takip listemle yemek isterdim peki ya siz kiminle ya da kimlerle yemek isterdiniz

Ben bu harika baklavaları takip listemle yemek isterdim peki ya siz kiminle ya da kimlerle yemek isterdiniz

Gümrükten geri dönen antep fıstıkları her yerde üzerimize üzerimize atılıyor.
Marketlerin çikolata rafları yemyeşil oldu. Her şey fıstıklı.
Sağlığım için bu yıl antep fıstığından uzak duruyorum. Belki seneye yiyebilirim.
Neden Baklavayı Pek Sevmiyorum?
Baklava, Türk mutfağının en meşhur ve en geleneksel tatlılarından biridir. İncecik açılmış hamur katmanları, bol tereyağı ve şerbetle birleşerek ortaya çıkan bu enfes tat, pek çok kişinin gönlünde taht kurmuştur. Ancak herkesin damak tadı farklıdır ve ben maalesef baklavayı pek sevemiyorum. İşte sebepleri:
1. Aşırı Şerbetli ve Ağır Bir Tatlı Olması
Baklava, yoğun şerbet oranıyla bilinir. Tatlıların içinde en şerbetli olanlardan biridir diyebiliriz. Bu durum, özellikle hafif tatlılardan hoşlananlar için biraz ağır ve rahatsız edici olabilir. Şerbetin yoğunluğu, baklavayı yedikten sonra midede dolgunluk ve ağırlık hissi yaratıyor. Bu da keyifli bir tatlı deneyimini olumsuz etkileyebiliyor.
2. Yoğun Tat ve Şeker
Baklava, hem hamurdan hem de şerbetten gelen yoğun tat ve şeker ile oldukça zengin bir lezzet sunar. Ancak bu yoğunluk bazen aşırıya kaçabilir ve damakta “fazla tatlı” ya da “boğucu” bir his bırakabilir. Özellikle tatlıyı hızlı tüketmek istediğimde, bu durum beni rahatsız ediyor.
3. Yağlı ve Kat Kat Yapısı
Baklava, tereyağı ile hazırlanır ve incecik açılmış yufkaların kat kat üst üste dizilmesiyle yapılır. Bu yapı ona hem çıtır hem de ağırlık veren bir dokunuş katar. Ancak bazen fazla yağlı ve ağır bir tat olarak algılanabilir. Özellikle midesi hassas olan kişiler için hazmı zorlaştırabilir.
4. Mideyi Hızla Doldurması
Baklava, küçük porsiyonlarda bile mideyi çabucak doldurabilir. Bu yüzden, bir-iki dilimden sonra tatlı keyfi zorlaşır. Daha hafif ve sindirimi kolay tatlılar tercih etmek benim için daha konforlu oluyor.
5. Alternatif Tatlılara Olan Tercih
Damak tadım daha çok sütlü tatlılar, meyveli tatlılar ve hafif kremalı tatlılar yönünde. Örneğin sütlaç, kazandibi veya meyveli pavlova gibi tatlılar benim için daha cazip ve lezzetli. Bu tercihim baklavadan uzak durmama sebep oluyor.
Takip listemde yeriz artı listemde olmayan dostlarımla da yerim
Cok teskruler beni secen ellerin 10 kilo cikolata tutsun yesin bddb
Takip listemdeki arkadaşlar ile. Hepsi birbirinden kıymetli.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Bu nefis baklava fotoğrafını görünce bir dilim yemek için neler vermezdim! 😍 Ben bu baklavayı kesinlikle en yakın arkadaşım Aşko Kuşko’yla yemek isterdim. İkimiz de tatlıya bayılıyoruz ve her dilimde muhtemelen "Sen daha çok yedin, sıra bende!" diyerek bol kahkahalı bir mücadele başlardı. 😂
Baklava zaten başlı başına mutluluk sebebi, bir de sevdiğin insanlarla paylaşınca tadı katlanıyor. Peki ya baklava için en sevdiğin içecek? Çay mı, ayran mı? Keyfini ikiye katlamayı unutma! 😋
Cevap
23Cevap
@Merrrroooo @sinem23__ @KIZILİNKA @SilverBlooming kızlarımla yemek isterdim💜
Baklava en sevdiğim 😋
Yeriz hayatımm ❤️
Hesap sizden kızlar 😅💜
Mmm harika dimi
2. Tepsiyi sana alırım.
Karşılıklı oturur yeriz.
😂😂
Sadece kendimle yerim baklavamı kimse kusura bakmasın isteyen bakabilir sdfsdfsdf 😂🎉
@HemedoEjderii yer herhalde zahmet olmaz
Reddedilemez bir teklif
Bende öyle düşündüm 😂
Acıktım zaten şeker eksilere düştü 😅😂 çok doğru düşünmüşsün 🥳
Hissel kablel vuku 😝😝😝😝
Oooooo gözlerim yaşardı işte 😂😂
Hahahha :)
O kendisini biliyor. Baklavacı 😃
Ben, şahsen, bizzat kendim
Ailemle yemek isterim.
Yiyecek kimse yok tek başıma yerdim
Tek yiyeyim :D