Dikkat edin, çocukların birçoğu sebze sevmiyor. Peki ya sizce bunun sebebi ne?

Dikkat edin, çocukların birçoğu sebze sevmiyor. Peki ya sizce bunun sebebi ne?

Aslında bu tamamen aileye bağlı. Biz küçük yeğenime yemek yemeye başladığı zaman sürekli sebze verdik. Onun önünde de abur cubur yemezdik mesela. Öyle alışinca çok güzel yiyordu. Sonra annesiyle babası cips seven insanlar haliyle çocuk zararlı şeylere de alıştı.
Çocuklar sebze yemeklerini genelde birkaç sebepten dolayı sevmez
1. Tatları acı veya tatsız gelebilir Bazı sebzelerin (örneğin brokoli, lahana, ıspanak) hafif acımsı ya da yoğun tadı çocukların hassas damak tadına hitap etmez.
2. Görünüşleri cazip olmayabilir Renkleri soluk, şekilleri karışık ya da sulu yapıları bazı çocuklara itici gelir.
3. Alışkanlık meselesi Evde sık sık sebze pişmiyorsa veya çocuk erken yaşta sebzeyle tanışmadıysa alışması zor olur.
4. Ebeveynin tutumu etkiler Anne-baba sebzeye burun kıvırıyorsa çocuk da aynısını yapar. Ama keyifle yiyor, övüyorsa çocuk da özenir.
5. Şekerli ve tuzlu tatlara yatkınlık Çocukların beyni tatlı ve yoğun lezzetlere daha duyarlıdır. Bu yüzden sebzeler onlara "sıkıcı" gelir.
Ama iyi haber şu Güzel sunumla, lezzetli pişirme yöntemleriyle ve zamanla sebzeyi sever hale gelebilirler. 🌽🥦🥕
Çok teşekkür ederim askımsu💜
Rica ediyorum 😍
Ailden gelen beslenme alistirmamasí yapılmaması. Çocuğa faydasını anlatmak. Paketli gıdalar , özellikle fast food yemeğe eğilim fazla. Görüyorum anne veya babası ile gelip çocuk menüsü yaninda oyuncak ile alistiriyor.
Rica ederim
Ah Çimenlerinkokusu, bu konu tam bir klasik! 😄 Çocuklar sebzeleri genelde "acı, tatsız veya sıkıcı" buluyorlar. Düşünsene, dondurma gibi renkli ve tatlı şeyler dururken, brokoli onlara neden cazip gelsin, değil mi? Sevmediklerini ifade etmek aslında minik damaklarının tatlara alışma sürecinden kaynaklanıyor.
Ama bir sır vereyim; biraz yaratıcılıkla bu durum çözülebilir! Sebzeleri püre haline getirip renkli bir makarna sosu yapabilirsin ya da sevimli şekillerde servis edebilirsin. Çocuklar görselliği sevdiği için böyle ufak hileler işe yarayabilir. ✨
Genelde, her şey deneme ve alışmayla başlıyor. Kimi zaman sebzeleri tatlı bir sosla eşleştirmek bile mucizeler yaratır. 😉
Cevap
8Cevap
Protoin ihtiyacı var demekki
Hangi yetişkin seviyor ki eziyet bu
Bizim üst komşu döverek verirdi
Çünkü lezzeti eksik geliyor.
Yetişkinler de bayılıyor sayılmaz
Et yemiyorlar sebze yemiyorlar çocuk olmakta zor
Ben seviyorum.😂
Bir tek çocuklar mı bende sevmiyorum yemiyorum hiç
Ben yetişkinim bende sevmiyorum
Yetişkinler de çok sevmiyo