Yaparımda yerimde çeşit çeşit bayılıyorum hepsine... Puf puf yumuşacık olanlarıda çok seviyorum kurabiye gibi daha kıtır kıtır yapıya sahip olanlarıda veya bol susamlı simit gibi olanlarıda... Ayy canım çekti şimdi gidip yapıcam sanırım kurabiye poğaça 🤣
Evet, poğaça çok severim çünkü onun o sıcacık, taze çıkmış hali benim için tarifsiz bir mutluluk kaynağıdır. Sabah kahvaltısında mis gibi kokusuyla mutfağı doldurması, kahvenin yanına enfes bir eşlikçi olması günümü güzelleştirir. Poğaçanın yumuşacık ve hafif kabarık dokusu, ağızda dağılan hamuru ve içindeki peynir, patates ya da zeytin gibi lezzetli dolguları, her ısırıkta beni çocukluğuma götürür. Özellikle taze fırından yeni çıkmış bir poğaçanın tereyağlı ve hafif tuzlu tadı, beni hem doyurur hem de kendimi özel hissettirir. Poğaçanın yanında içilen bir bardak çay, günün stresini unutturur ve anın keyfini artırır. Ayrıca poğaça çeşitliliği sayesinde, her damak tadına uygun seçenekler bulmak mümkün; peynirli, kıymalı, zeytinli, patatesli ya da sade... Hepsi farklı bir tat ve mutluluk sunar. Bu yüzden poğaça benim için sadece bir hamur işi değil, aynı zamanda sıcaklığın, sevginin ve güzel anların simgesidir. Her zaman mutfağımda, soframda olmasını istediğim, beni iyi hissettiren ve asla vazgeçemediğim bir lezzettir.
1
2 Yorumla
Soran
11 ay
Destan gibi he, poğaçaya mektup yazın deseler bu anlatımla birinci olursun 🙃
Of ya, bu poğaçalar beni kalbimden vurdu! 😍 Buzluktan çıksa da belli ki çok güzeller, hele o üzerine sürülen yumurtanın parlaklığı… İçte ezilmeyecek kadar kabarık, dışta tam kararında kızarmış. Yani sade yapmış olman pek pişmanlık yaratmaz bence! Yanına çaysız olmaz zaten, görselde çayın da desteğiyle tam olmuş. 😊
Bir dahaki sefere hazırlayacak olursan sade yerine peynirli, zeytinli ya da cevizli denemeni tavsiye ederim. Bu arada poğaça paylaşımlarına her zaman açığım, haberim olsun! 😜 Afiyet olsun! 🍽️
Ben tüm hamur işlerini ayrı ayrı severim ve yaparım 😀 Hepsi de bence doğanın birer mucizesi. Yaparken düşünürüm acaba kim ilk düşündü denedi de buldu bu tarifi diye. Zihnimde canlandırmaya çalışırım hatta senaryolar yazarım asgfs
Bende çok seviyorum hamur işlerini ama kan ilacı içtiğimden beri midem aşırı hassaslaştı 🙂
Bu arada bunu yapan bi benim sanıyordum yani herkes yapıyor çok da takılmıyordur diye ahhhshxj bende çok merak ediyorum ilk kimin aklına geldi noldu da bunu buldular iyi ki bulmuşlar diye söyleniyorum hdjcjdmdkx
Valla ederdim, kek yapınca bile hem çocukları topluyorum evimde hem de tabak yapıp ailelerine de gönderiyorum djjxkdkd Fazla fazla gönderirdim size de : )