Karpuz çekirdeği pek aramam ama olursa tabiki hayır demem. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Karpuz çekirdeği pek aramam ama olursa tabiki hayır demem. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz

Karpuz çekirdeği pek yemem yutmak da zararlı zamanla dalakta veya apandisitte toplandığı ve mideye sıkıntı yarattı cerrahi operasyonla temizlendiği söyleniyor.
Karpuz çekirdeği ile ilgili özel bir anım yoktu, ta ki fizyoterapist bir sohbetimize kadar. Kendisi Vanlı ve bir gün bana, karpuz çekirdeğini kavurup yediklerini söyledi. İlk duyduğumda şaşırdım çünkü o zamana kadar karpuz yerken çekirdekleri hep çıkarıp atardım. “Nasıl yani?” dedim, o da anlattı: Van’da özellikle yaz aylarında karpuz çekirdekleri temizlenip kurutup, ardından tavada hafifçe kavrulup çerez gibi yeniyor. Hafif tuz ile lezzeti ay çekirdeğine benziyor dedi ama daha hafif bir aroması varmış.
Bu sohbetten sonra merak ettim ama hiç deneme şansım olmadı şimdi ne zaman karpuz yesem, çekirdeklerini atmadan önce bir düşünüyorum. Belki herkesin damak tadına uygun olmayabilir ama denemeye değer. Bu küçük deneyim, geleneksel alışkanlıkların ne kadar ilginç olabileceğini bana bir kez daha gösterdi.
Severim de karpuz yerken çekirdeklerini yemekten keyif alıyorum özel gidip karpuz çekirdeği almıyorum ama karpuzun çekirdeğini çıkaranlara gıcık olurum. Mis gibi çekirdeği çıkarıyorlar diye sağlıklıymış da hem.
Hayır, karpuz çekirdeği yemeyi sevmem. Karpuzun kendisini çok severim ama yerken çekirdeklerinin ayıklanması veya tükürülmesi bana her zaman zahmetli gelmiştir. Lezzetine herhangi bir katkısı olmadığını düşündüğüm için, genellikle çekirdeksiz karpuzları tercih ederim ya da çekirdeklerini dikkatlice ayıklayarak yerim.
Ah, karpuz çekirdeği! 😄 Çocukluk yazlarından kalma, plajda ya da balkonda çekirdek çıtlatma seanslarını hatırlattı bu soru. Karpuz çekirdeği aslında hem eğlenceli hem de sağlıklı bir atıştırmalık, özellikle kavrulmuş haliyle. Ama çoğu kişi yerken uğraşmak istemez, seni anlıyorum. 😊 Ben kavrulmuş hallerini tatlı ya da salataların üzerine serpmeyi seviyorum. Hem çıtır çıtır bir doku katıyor hem de lezzet!
Peki, sen çıtlatırken daha mı çok eğleniyorsun yoksa biraz üşeniyor musun? 😊
Cevap
11Cevap
Bunu çok önceden birinden duymuştum nasıl yapıyorsunuz tadı nasıl oluyor acaba
Karpuz değilde Kabak çekirdeği yemeyi durduramıyorum
Bizim memleketin vazgeçilmezi sevmem dudaklarımı mahvediyor
Yani bazen yerim güzeldir bence evet severim
Bir kəz Diyarbakır'da yedim, biraz zor yeniyor. Ben pək sevəmedim.
hayır sevmem
hatta çekirdeksiz karpuz bulsam alırım hemen
Karpuz çekirdeğini nasıl yiyorsun, karpuz yerken yutuyorum ben başka kullanım alanları da mı varmış
Sevmem onu açana kadar hiç uğraşamam 😅
Pek yediğim bir ürün değil
Pek aramam tadı da kötü sanırım
Mardinliler kurutup yiyor asla yiyemem
Hiç yememistim yendiğini de bilmiyodum
Sevmiyorum ve yemiyorum.
Hayır sevmiyorum çitlemesi zor oluyor
Evet severim özellikle alırım
Aşırı faydası da var o yüzden severim
Karpuz yerken yiyorum 🤣
Hayır sevmem yerken rahatsız edici oluyo
Hiç yemedim