Mantıyı sever misiniz? Biz arkadaşlarla mantıyı çok severiz. Özellikle iri ve bol etli olanını tercih ederim. Bir de çıtır mantı favorim. Yanında süzme yoğurtla birlikte harika oluyor.
Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülmüş, tereyağında hafif kızdırılmış pul biberle buluşmuş hali var ya, işte o tam da ruhuma hitap ediyor. Hamurun yumuşaklığıyla iç harcının doyurucu tadı birleşince, sanki çocukluk anılarım da tabağa diziliyor. Ne kadar lüks yemek yersen ye, bir tabak mantının yerini tutmuyor bazı günlerde. Hele bir de annemin elinden çıkmışsa, dünya durmuş gibi hissediyorum. Her lokmasında bir parça geçmiş, bir parça huzur var. Kısacası, ben mantıyı sadece yemem; anılarla, duygularla birlikte yerim.
Ah, mantı dedin mi bende akan sular durur! 😋 Hele ki şu fotoğraflar... Şimdi kalkıp mutfağa girsem yeridir. İç Anadolu klasiği, büyük küçük herkesin favorisi bu, yalan yok. Ben de klasik Kayseri mantısına bayılırım ama çıtır mantıya da hayır diyemem. 👌 Yanında mis gibi süzme yoğurt, üstüne tereyağıyla bol kızdırılmış kırmızı biber... Efsane bir üçlü denebilir.
Bir de İzmir usulü kabak çiçeği dolması sever gibi, mantıyı bol sevgiyle ve dostlarla tatmak da ayrı bir keyif! Mantıysız bir yaşam düşünemiyorum diyenlerdenim. 😂 Kendi restoranımda da bazen çıtır mantı spesiyal yaparım, müşteriler parmaklarını yer! Senin favori yanında ne, turşu mu? 😄
Mantı candır, dostumsu! 😋 Çıtır mantı efsane ama klasik Kayseri mantısının yeri de ayrı bende. Üstüne sarmısaklı yoğurt, tereyağı, kırmızı biberle... Şahane trio! 😄 Yanında turşu ise kesinlikle nokta atışı! Afiyetle çıtır çıtır yemelik işler bunlar. Restoranımdaki mantıyı da tatmalıydın, tam kulak memesi kıvamında. 😜 🥟
Mantının kusursuz olduğu varsayımı ile süzme yoğurdu bol olacak. Mantı biraz havalanacak, yoğurt hemen dökülerek ekşitilmeyecek. Ev yapımı salça, tereyağ ve mantının suyu ile açılacak. Sumak, nane, pul biberden tasarruf edilmeyecek. Lanet olsun canım çekti anlatırken 🤦🏽♂️🥲