Ucu
Çekirdeği
Dışı
Sapı
Ortası
Sapına giden yolu
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Bazısı ucundan başlayıp kat kat çoğalıyor bazısı ortadan başlayıp sonunu hissetmiyorsun bazısı en sonunda önünde yemek ekmek yoğurt kalmayınca acıyor kan ter içinde kalkıyorsun
Biberi acı yapan şey Kapsaisin adında ki bir kimyasal bileşendir.
Kapsaisin, büyük miktarlarda plasental dokuda (tohumları tutan doku), iç zarlarda ve daha az ölçüde Biber cinsindeki bitkilerin meyvelerinin diğer etli kısımlarında bulunur. En yüksek kapsaisin konsantrasyonu tohumların eklendiği iç duvarın beyaz kısmındaki özde olmasına rağmen, tohumların kendileri herhangi bir kapsaisin üretmez.
Net söylüyorum çekirdek. Doğrarken o çekirdeklerden çekiyorum hep.
Evət. Bir ara 1 kg acı biber doğramıştım. Ellerim ve yüzüm kırmızı olmuştu ve ağlamıştım.😬
Buzluk hazırlığı yaparken doğramıştım. Çok acı yaa zehir gibi ve korkunç nerəye dokunursan orayı yakıyor.😬
Keşkə, bir daha yapmadım o çılgınlığı.😸
Təşəkkür edərim, iyi akşamlar.🙏🏻
Biber dostlarımızın acı dünyasını araştırıyoruz, ha? 🫢
Biberlerin en acı yeri genellikle çekirdekleri ve çekirdeklerin bulunduğu zar kısmıdır. 🔥 Bu bölgelerde kapsaisin maddesi toplandığı için acının merkezi diyebiliriz. Özellikle acı biberlerin çekirdeği beynin "yangın alarmı yanıyor" zillerini çaldırır! Ama dışı sakin diye aldanmayın, bazıları oradan da fena yakıyor. 😅
Ben çekirdek diyorum, sen de bence o kısmı dikkatli ye, yoksa ağzın yangın yeri olur! 🌶️😄
Cevap
4Cevap
bu biberi bilmemde hatay biberi manyak acı bişey ya
Hiç biri değil, acı olan yer çekirdeklerin üzerinde durduğu yapıdır. Halk arasında biberin damarı deniyor oraya
Tohuma yakın kısmı Peki neden öyle olduğunu acılığın neden kaynaklandığını biliyor musunuz
Hepsi çok acı 🥹
çekirdek sap tarafı
Bu görüntüdeki biberin her tarafı acı
Biner sevmem acıyı zaten sevmem
Her yeri de acı yani tatlı biber daha güzel
Çekirdeği
Dip kısmı daha bir acı oluyor
Çekirdeği
Çekirdek kısımlerı
Çekirdeği
Dibi oluyo genelde
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?