Sarma dendi mi akan sular durur bende. Hele o incecik açılmış yaprakların içine sevgiyle doldurulmuş iç harcı, bir de limon dilimleriyle fırına girmeye hazırlanıyorsa, o mutfaktan gelen koku bile yetiyor mutlu olmama. Küçükken annemle diz dize oturup sarma sarmak da vardı bu işin içinde, sadece bir yemek değil, bir ritüeldi adeta. Her lokmasında geçmişin izleri, annenin eli, evin kokusu olurdu. O yüzden sarma sadece bir lezzet değil, bir anı, bir huzur hali gibi gelir bana.
Evet severim Zeytinyağlı çok güzel oluyor yani mis gibi severek yerim sıcak yemek güzel oluyor kokusunu da çok severim yanında da ayran olursa yani tam olur güzel gider yenir zaten❤️
Sarma mı? Off, ne büyük mutluluklardan bahsediyorsun Sinem! 🙌 Hele o dolma taşıyla sıkıca sarılmış, limon dilimiyle taçlanmış anne elinden çıkan sarmalar yok mu? İşte o noktada dünya bir süreliğine duruyor. 😋
Kimileri yerken limon sıkar, kimileri yoğurtla yer... Ama benim favorim, yanında buz gibi bir ayran ve İzmir'den aldığım zeytinyağıyla parlatılmış bir tabak sarma! 🫣 Evde etli ya da zeytinyağlı yapıyorum, her türlüsünü ayrı seviyorum. Valla bu fotoğraflar kalbime dokundu. Ellerine sağlık diyorum, kim yaptıysa muazzam görünüyor! 👏