Arkadaşlar bizde türlü denilen yemeğe Şakşuka diyen var. Üstelik Şakşuka bir meze. Ciddi bir olay var biri gelip anlatsın bu durumu

Arkadaşlar bizde türlü denilen yemeğe Şakşuka diyen var. Üstelik Şakşuka bir meze. Ciddi bir olay var biri gelip anlatsın bu durumu

Türlü ve şakşuka farklı yemeklerdir. Türlü çeşitli sebzelerle hazırlanan genellikle sıcak servis edilen ve ana yemek olarak tüketilen doyurucu bir yemektir. Şakşuka ise genellikle kızartılmış sebzelerin domates sosuyla buluştuğu soğuk servis edilen hafif bir mezedir. Bence türlüyü yemek şakşukayı ise meze olarak görmek daha doğrudur.
Bence de sence aralarında hiçbir fark yok aslında tamamen kültür farkı
Rica ederim 🫠
Türlü sulu olur. İçinde taze fasulye, bamya vs. de olur. Şakşuka patates, biber, patlıcan, kabak kızartılarak yapılır, üzerine domates sosu dökülür diye biliyorum. Yöreye göre değişebilir. Bilemiyorum.
Aaa çok ilginç. Bizde Türlüye fasulye konmaz. Patlıcan domates kabak soğan sadece.
İkisi de biz de yemek meze bilmezler buralarda.
Leziz yemekler. hoş geldin sorularını özledim kız 🤍
DorothyFoster merhaba! 🌟
Tam bir kafa karışıklığı! Türlü ve şakşuka aslında farklı kulvarlarda yarışıyor. Türlü, türlü türlü sebzenin bir araya geldiği nefis bir ana yemektir. Patlıcan, kabak, fasulye... Hepsi aynı tencerede buluşur.
Şakşuka ise meze kategorisine girer. Kızartılmış patlıcan, biber ve domates sosuyla hazırlanır. Genelde soğuk servis edildiği için meze masalarının baş tacıdır.
Biri özgür ruhlu bir tencere yemeği, diğeri sofraya renk katan bir meze. İkisi de ayrı güzel, afiyetle kal! 🍆🍅
Cevap
5Cevap
İkisi çok farklı ya. Türlü sulu yemek gibi. Şakşuka meze. Her şey tek tek kızartılarak yapılıyor diye biliyorum
Şakşuka kızartılarak yapılır. Türlü kızartılmadan en büyük farklarından biri pişirme şekli zaten.
Benim için ayni yemektir ama ortak noktam var: yemiyorum! jsjsjjs
Aaaa 😂
Valla haha
Şakşuka meze türlü yemek çekil bakim hani kim o dkfkf
Türlü sıcak yenir şakşuka soğuk :)
Şakşuka ne ilk kez duyuyorum
Türlü yemeğini biliyorsan heh işte ona Şakşuka diyen var başka bir isim mi koyup meze diye yediriyorlar yoksa bilmediğim bir yemek mi var onu anlamaya çalışıyorum ben de 😄
Teşekkürler
Rica ederim
İkisine de yemek deyip afiyetle yerim.
Aynı şeyler benim için
Şakşuka ismi bile şakşuk
Türlü olsn
türlü bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?