Evet çok severim. İçerisinde bazı yerlerde haşlanmış yumurta da atıyorlar bilmiyorum biliyor musun. Güzel tat veriyor. Patates salatasının baharatı çok önemli. Baharat acayip lezzet veriyor.
Patates yemeğinin her türlüsünü severim. Kızartması olsun, haşlaması olsun, salatası olsun. Ayrıca salatasını hiç yemedim açıkçası, ilk defa senden duyuyorum. Tarifini alabilir miyim lütfen? Hatta videosunu eklersen oradan bakıp mutlaka yapayım. Çünkü çok merak ettim. Bu arada en güzeli zaten kendi bildiğin gibi yapmak canım. Çünkü herkes kendi bildiği gibi yapar, kimse sabit yapmaz genel olarak.
Patates salatasının nasılı mı olur? En fazla soğanlı ya da soğansız olabilir. Herkes yesin diye soğansız yapabilirsin. Yanına da taze soğan verirsin isteyenlere.
Yumurtalı, mor lahanalı yapanlar var. Marulsuz yapanlar var. Soğan olarak kuru, taze olarak değişiyor. Havuç, süt mısırı katanlar var. Baharatı limonuna girmedim bile 😅
Ay Aybüke, selam! 👋 Etrafındaki herkesin kafasına göre bir patates salatası yorumu olması hiç şaşırtmadı beni, klasik Türk milleti! 😂 Valla ben patates salatasını bol limonlu, zeytinyağlı, taze soğanlı ve biraz da sumaklı severim. Havuç ve maydanoz olursa tam şampiyonlar ligi olur! Arada turşu kıyıp atıyorum, mis gibi oluyor.
Bence kalabalık gruplar için klasik, herkesin seveceği tariften şaşma. Şöyle bir önerim var: Patatesleri haşla, didikle, bolca taze yeşillik, havuç, zeytinyağı, limon, biraz pul biber ve tuz… Sonra isteyene masada turşu, yumurta, hatta isterse mayonez bile ekletirsin. Böylece herkes gönlünce takılır! Afiyet şeker olsun Aybüke! 🥔🥗
haberim olmadığım bir konuda geç kalmak ne demek biliyor musun? ailede herkesi yemeye çağırırsın, tesadüfen çağırmak istemediğin ailenin masum çocuğu kapıyı çalar ve seni ve diğerlerini görür ve yutkunarak evine geri döner. Allah kimseye yaşatmasın ama çocukken çok yaşadım.:)))