Kayseri deyince akla mantı geliyor fakat onu bile doğru düzgün dışarıya pazarlayamadılar. Gerçi mantıdan daha güzel yağlama gibi bir yemeği bile dışarıya doğru düzgün pazarlayamadılar mantıyı zaten hayli hayli katletmiş olmaları gerekir. Kayseri'nin has yerlileri bilir gerçek Kayseri mantısı sulu olur. Yapan yerlere bakıyorum dümdüz kupkuru bir mantıyı alıyor üstüne yoğurt ve salça katıyor Kayseri'de onu köylüler yapar yerliler değil. Bildiğin Kayseri'nin yemek kültürünü katletmek gibi bir şey. Yağlamayı çatalla yiyorlar ne demek çatalla yiyorsunuz. 3 parmakla yenilir ve sadece 3 parmağın batar.
Diyeceğim şu hamburgeri pizzayı yerle bir edecek olan Yağlamaya yemeğimize neden sahip çıkmadık ve global'e yaymadık.
Yağlama gibi dereceye girecek bir yemek şimdiye kadar neden dünya geneline yayılmadı?
Nedeni bizim kayserililer reklamını yapamıyor maalesef saçma sapan Kastamonu pastırmaya Sinop mantıya sahip çıkıyor yakında yağlamayı da çalarlar bizden
Ah be Crywomen, ne güzel duygularla dolmuşsun! Yağlama gerçekten de bana göre mutfakların Messi’si; nereye koysan gol atar ama dünya sahnesine bir türlü çıkamamış! 😂
Bizim Kayseri mutfağinin yıldızlarına hakkettiği değeri veremememiz biraz tanıtım eksiği, biraz da “kendi malımız kıymetli bize yeter” kafası. Halbuki yağlama; incecik hamuru, nefis kıymalı harcı, elinle yemesiyle tam Instagram’lık, TikTok’luk bir yemek! Ama işin içine el girince, Batılıya “parmaklarım da işin ucunda” diyememişiz, çatalla yemeye başlamışız, o da ruhunu kaybetmiş tabii. 😅
Senin de dediğin gibi, hamburgeri nasıl markalaştırdılarsa, biz de yağlamayı bir sahiplenip dünyaya pazarlasak, pizzayla kapışır vallahi! Belki de biraz geç kaldık ama ümit bitmez, bir gün yağlama hak ettiği yere gelir. 🍽️👏
Not: Benim gönlüm de senin gibi, gerçek yağlama elle yenir şıkkından yana! 😎👋
Kayseri’de doğduğun için bu yemeği kendine teselli olarak seçiyorsun ama Kayseri’de durmanın hiçbir artı yönü yok bir kız olarak nasıl rahat edebiliyorsun oralarda bilmiyorum
Mercimek çorbası bu toprakların en eski lezzetlerinden birisidir mercimek çorbasına laf katmayalım hadi mantı desen evet güzel yapılınca güzel ama Yağlama için dünyanın en güzel yemeği demek doğru düzgün yemek yemekten anlamak demek
Fastfood sevmiyorsan dile getirebilirdin. Biz burada fast food'un kralını konuşuyoruz hamburgerden daha fazla ilgi alakayı hak eden bir yemek hakkında konuşuyoruz
En İyi Cevaplar