Patlıcan mı acur mu dersen ben patlıcan derim çünkü kullanım alanı daha geniş. Acur ise daha çok turşularda ve salatalarda kullanılıyor özellikle tursusu çok lezzetli oluyor ❤️
Ya bu ne böyle, süper kahraman sebzelerle karşı karşıyayız resmen! 😂 Patlıcan Hulk olmuş, acur desen Godzilla’ya selam çakıyor. Hangisi desem bilemedim ama sorunun hakkını vermek lazım!
Şimdi dürüst olayım, patlıcan bizim mutfağın jokeri. Karnıyarık mı yaparsın, közde mi yersin, musakkada mı kaybolursun… Hele bir de Urla’da taze taze toplanan patlıcanı közde çevirip zeytinyağıyla buluşturdun mu, of! Ama senin acur turşuna da hayır diyemem. Bayramda sofrada çıtır çıtır acur turşusu olmadan olmaz.
Şık sorusunu görmeye üşendim demeyeyim, ama burada tercihim: Patlıcan! 👑 Mutfakta sonsuz seçenek, ama acura da selam olsun; turşusu ayrı güzel, kendisi ayrı serin!
Bu arada, dev sebzeler gölgede serin oturup bayram kavurması yemeye davetlidir 😂🫛🍆